Kampen mot nässlornaVi har nässlor i mängder här hemma.
Och jag fortsätter min eviga kamp mot nässlorna.
Känner dock att nässlorna leder, trots storasysterns uppmuntrande ord om att jag ju tagit massor av nässlor medans de inte tagit en enda lite bit av mig.

Försöker rycka upp dem med rötterna när det är möjligt.
Gräver upp de rotkokor jag får upp.

Vad mer kan man göra?
Finns där kanske någon mirakelkur som jag har missat?

Kommentarer
Postat av: Lotta

Du kan spinna av dom !

2011-10-24 @ 16:26:53
Postat av: U-B

Ja, det beror ju på vad som ska växa där det nu växer nässlor... Ska man odla något annat så kan man täcka med en sorts svart markväv som ser ut som en svart presenning under ett par växtsäsonger. Efter den behandlingen brukar dom vara lättare att få upp eftersom rötterna då söker sig uppåt. Annars kan man ju göra sig nytta av dom och plocka för att koka nässelsoppa. Eller rycka upp, röta och sedan bereda som lin. Fibrerna går att använda. Nässlor är ju en gammal spånadsväxt.

2011-10-24 @ 19:49:36
Postat av: e

Jag var på en eko-butik i helgen. 35 kr för ett "kuvert" med torkade nässlor, 70 kr för en liiiiten papperspåse. Dags att jobba med nässlorna - istället för emot?! Du kan få låna bra torkmaskin av oss om du ska torka stora mängder på samma gång ;-)

2011-10-25 @ 08:27:45
Postat av: metamorphosis

Planen är att det är barn och gräs som ska få växa upp där nässlorna växer just nu så jag tror jag fortsätter mitt plockande. Markduken kan dock säkert få komma fram på andra områden på gårdsplanen, kke i skogsdungen här bakom där kampen också pågår?Garn/textil lät ju onekligen spännande! Ett projekt för framtiden kke?e - Ah! En tanke där! Med tanke på tillgången här i kring har jag nog min inkomst tryggad hela nästa sommar... ;)

2011-10-25 @ 11:04:18
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
Postat av: Emelie

Ät upp dem!! Ogräs hatar att bli uppätet och flyr sin kos om man börjar använda dem som nyttoväxter! =)

2011-10-26 @ 10:34:35
URL: http://www.emmelinz.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0