Fotoutmaning: 13/7 Öde


Ok, bilden är lite missvisande kanske för särskilt öde skulle jag inte kalla vår ladugård, även om den är tom på djur för tillfället. Däremot är den omålad då vi inte hunnit dit med rödfärgen ännu, för är det något som finns när man flyttar in på en gård med några år på nacken så är det väggar som behöver målas och fönster som behöver ses över och fixas med!

Sen så hittar man ju ofta små spännande fynd här och var som får en att börja fundera om tidigare ägares öden och äventyr. Gammla rullar till en spinnrock, en gigantisk grimma som jag gissar har suttit på en ardenner en gång i tiden, halva cyklar, fönsterrutor utan karmar, en gammal hästdragen slåttermaskin, en träräfsa som saknar piggar...

Spår efter en tid som flytt. Spår efter liv och livsöden.

Kommentarer
Postat av: Fale Artut

Så underbara fynd! En Dum En, alltså jag, undrar vad det är för fönster utan karmar......Det är bra när det finns saker kvar på gården, då har det liksom en själ! Något kan ju faktiskt gå att använda. En halv cykel vid infarten med en blomma i kanske????? Du har säkert någon bättre idé!

Svar: Det är lite blandad kompott faktiskt, både gammelgamla med många smårutor, sånna som vi själva bytt ut som nog skulle passa utmärkt till att bygga ett litet växthus eller så av och sånna som kommer att få fungera som ersättningsrutor för ställen där det saknas rutor just nu - så ja, det är bra med lite samlade saker!
Metamorphosis

2012-07-14 @ 07:56:47
URL: http://faleartut.blogspot.comf
Postat av: Mille

Koselige bilder!
Det må være morsomt å gå på skattejakt her :)
Ha en flott dag.

2012-07-14 @ 11:56:53
URL: http://millesinblogg.blogspot.no/
Postat av: Deleine

Jag skulle också vilja flytta in i ett gammal hus och få fixa upp det men jag har verkligen inte tålamod till sådana saker.... Plus att jag nog är alldeles för lat.

2012-07-15 @ 16:33:15
URL: http://deleines.wordpress.com
Postat av: Tomtan

Vackert!

2012-07-16 @ 18:39:44
URL: http://entomtastankar.wordpress.com
Postat av: Hedvig

Kul med fotoutmaningar! Fast jag skulle nog bara glömma bort någon dag och misslyckas...

Bra isnpirationstips. Jag försöker sysselsätta mig med lite mindre projekt för tillfället så man känner att man blir klar med något i alla fall...

2012-07-16 @ 21:25:32
URL: http://www.hedvighandarbetar.blogspot.com
Postat av: Mie

Gamla ladugårdar är rena fyndparadisen, om inte annat för ögongodis! Älskar trät.

2012-07-17 @ 01:21:05
URL: http://om-varen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0