Sportlovspyssel #2


Låt mig presentera Leo, familjens senaste fleecemonster!

Denna gång är det storasyster som stått för skapande.
Har man tagit körkort på symaskin så är det ju klart att man måste få övningssy även hemma, även om hemma maskinen inte har en sån där smart hastighetsjustering som skolans symaskiner har.

(Sjäv fick bara vara assistent denna gång och hålla med utrustning och material och assistera lite när ena handen skulle sys och kolla så att symaskinen var trädd rätt  - lite ovant faktiskt...)

Mönstert kommer från boken på bilden, "Sy monster" från Ica bokförlag.
Boken har utförliga instruktioner om hur man ska gå till väga och i vilken ordning man ska göra de olika momenten och alla de söta och roliga små monstren gör det verkligen lockande för barnen att sy! Ett stort plus med boken är också att mönstren är uppritade i naturlig storlke. Inget uppförstorande med rutmönster här inte utan det är bara att lägga boken i kopiatorn och kopiera de mönster man ska sy efter. Snabbt och enkelt!


Kommentarer
Postat av: U-B

Pysselådran verkar gå i arv...

2012-03-15 @ 11:46:13
Postat av: Hedvig

Åh vilken rolig bok! :)

2012-03-17 @ 12:42:49
URL: http://www.hedvighandarbetar.blogspot.com
Postat av: Iréne JB

Fin! Ser att ert monster vinkar till mej :)

Den boken står på Stora E:s önskelista efter att fritids hade lånat dem och låtit barnen sy monster. Får se om det blir ett "kit" till födelsedagen som infaller om drygt en månad. Men först blir det till att låna den på biblioteket.

2012-03-17 @ 20:50:48
URL: http://irenejb.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0