Lite blandad lördag

 

 

Vissa lördagar är mer omväxlande än andra!

 

Lite snöskottning, lite matexperimenterande.

Lite bioskjutsande, lite häng hemma hos en vän.

 

Lite melodifestival-tittande med en skara barn (nej, vi var inte ense huruvida det var ett misstag eller superduperbra att Sean Banan gick vidare...) och så också lite afternoon tea tillsammans med gänget bakom Jabbo. Alltid trevligt närskapande människor samlas så där, och upplägget låter tilltalande tycker jag. Som någon form av Etsy eller Epla, typ? De hade då i alla fall sytt upp de snyggaste reklamkassarna jag sett på länge. Återbrukade tyger och dekorerade med en sån QR-kod.

 

Smart och snyggt!

 

Ett samtal kring vikten av att faktiskt ta betalt för sitt hantverk kom också upp - för ja, jag tycker att hantverk ofta värderas på tok för låg!vDet är faktiskt varken sunt, rimligt eller vettigt att försöka tävla med multinationella företag som anställer underbetalda arbetare för att producera sina pridukter. Ingen vinner på det.

 

Hellre då att inhemska hantverkare går före och visar vägen. Visar värdet i hantverket. Hur mycket tid och tanke som ligger bakom det handarbetade. Kanske att det också kan göra att människor får upp ögonen för det absurda i hur lite många kläder och saker egentligen kostar om man ser till arbetet och materialet som lagts ned i dem. Få upp ögonen för det absurda i hur konsumtionssamhället utvecklat sig.


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det blir intressant hur det kommer att gå för Jabbo! Jag tycker för övrigt att jag känner igen något på bilderna ovan ;)

Svar: Det har du helt rätt i att du gör - det är ju ert supersnygga mosaiktoalettgolv! B)
Metamorphosis

2013-02-10 @ 15:31:57
URL: http://www.homeriver.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0