Bojkotta eller inte bojkotta?Egentligen så får ju bara själva förekomsten av att där finns en kategori som är uppmärkt "tjejspel" mig att börja se rött, sparka bakut och vilja bojkotta allt sammans!

Samtidigt så sitter jag där, en smula kluven.

För min unge gillar "torka vovvarna"-spelet.
Och jag gillar min unge.

Kommentarer
Postat av: e

Förstår problemet och känner igen mig! Med nu 14-åriga dottern har jag valt alternativet att låta henne hålla på med de tjejanpassade spel och grejer hon velat - men vi har hela tiden diskuterat detta. Upplever att det funkat bra. Hon har en stor förståelse för produkter sorterade utifrån kön/genus och kan själv ta upp sådant till diskussion idag. Så det är nog mitt råd: låt henne torka vovvar men prata om vad det innebär.

God fortsättning på er, hela familjen!

Svar: Diskussionen är absolut aktiv även här! Barnet i fråga är (ännu) lyckligtvis tämligen obrydd i detta med könskoder och väljer glatt det som är roligast/finast/bäst för stunden, men jag ser ju på de äldre syskonen att de sociala normerna ganska snabbt blir starka!
Metamorphosis

2014-01-04 @ 15:29:54
Postat av: U-B

Samtidigt kan man fundera på varför känslorna blir så starka när det gäller "tjejspel", som ju brukar vara betydligt fredligare än "killspel"... Jag tror att våra barns könsroller påverkas mycket mer av vad och hur vi agerar som vuxna.

Svar: Alltså, spelet i sig är jättegulligt och fint, om än lite långtråkigt om du frågar mig! ;)
Det som provocerar mig är uppdelningen, action, äventyr, bräde och kort, pussel, racing, skicklighet, kategorier som talar om SPELENS kvalitéer - och så "tjejspel" som med ens handlar om spelarens kvalitéer?


Som tur är så tror jag ju också att det är som du skriver, att könsroller påverkas mkt av det barn ser hos vuxna omkring sig - men det är trist när nor
Metamorphosis

2014-01-05 @ 12:03:50
Postat av: U-B

Då förstår jag din indignation! Det här att man inte delar upp alla spel i "typ" utan klassificerar en del bara som "tjejspel"! Kan det inte vara en anledning till att skriva en rad till den som gjort uppdelningen. Jag är rädd att den gjorts utan någon speciell "tanke".

2014-01-05 @ 20:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0