"Ja tyche om duult ja!"


En famn full av guuuult!

Japp, så är det.

Lillskrotet gillar gult. Och mamman gillar både lillskrotet och färglada kläder så det är klart att barnet måste få ha gula kläder!

Och hurra då för att det finns fler föräldrar och barn som tycker om glada, gula barnkläder vilken gjorde det möjligt för oss att köpa ett helt kilo begagade gula kläder! (Tack Zink om du ser detta!) Helgula tröjor, gula tröjor med tryck, gula byxor med gröna elefanter, gula shorts, gula tröjor med glada djur, och nästan det bästa av allt - GULA galonisar!

Kan det bli mycket bättre än så?
Jag tror faktiskt inte det!

Saker att göra en lördag i februari


Ta tillfället i akt att fräscha upp husets mattor ute i nysnön.

Sticka, titta på sändningar från os och fundera på vilka vantar jag vill sticka.


Tillsammans med storasyster och lillskrotet skala och dela en hel kastrull full med rotsaker (som sedan skulle ugnsbakas *mums*) till middagen.


Spela dataspel alt. titta på melodifestivalen, allt beroende på tycke och smak! Min plan om att plocka upp för hälen och sticka det sista på min strumpa ändrades dock snabbt till att försöka hålla styr på övertrött och sockerspeedade tvååring istället.

(Vi hade visst tänkt att det var en trevlig gest att bjuda våra middagsgäster på kladdkaka till efterrätt, utan att riktigt ha tänkt på konsekvenserna...)

Dricka te tillsammans när barnen somnat...

Bästa sortens tulpanerJa, den allra bästa sortens tulpaner är de som kikar fram där i rabatterna, och då spelar utseendet ingen som helst roll. Men om vi nu pratar snitttulpaner så är den här typen min favorit! 

De typ av tulpaner som växer även när de står i vasen.  Som går från slutna  knoppar på strikta stjälkar till svulstiga blommorn som vräker sig ut över allt omkring sig.

Riktiga divor! 

De är mina favoriter!Stickat: King in the north


En tur i tvättmaskinen gör susen för mössor som är lite stora!
 
Det är inte ofta jag stickar helt efter mönster. Oftast är det roligare att freestyla ihop lite på egen hand. Men så ibland kommer det mönster jag känner att jag bara måste få sticka! Och denna mössa är just ett sånt mönster!
 
Jag tycker att den är så snygg och effektfull i sin enkelhet och det är något i modellen som ger mig sköna vikinga/fantasy/sago-associationer!
(även om jag pga. färgen på just denna mössa känner mig mer som en liten gårdstomte än en modig vikingakrigare...)
 
Mönster: "King in the North" av Kamilla Svanlund
Stickor: 3,5mm
Garn: Sandnes garns Mor Aase ullgarn
 
Min stickfasthet var dock inte helt perfekt (24-25 istället för 26maskor per 10 cm i dubbel mosstickning) och det i kombination med att jag stickade den största storleken gjorde att ja, mössan blev STOR helt enkelt! Efter en kort tur i tvättmaskinen som gjorde att den tovade ihop sig lite känns storleken mycket mer lagom! (Hurra för att sticka i ullgarn som går att tova säger jag! Försök göra om det med ett billigt acrylgarn... )
 
(Vill du titta på min mössa på Ravely hittar du den HÄR)
 
 
Före turen i tvättmaskinen... fin och röd men lite stor!

En glad (och god!) alla hjärtans dag tillönskar vi er!
Sticka: En gul sjal (eller om det är en drake?)

Själv tänkte jag mig att det var en solstråle-inspirerad sjal jag stickat, men Lillskrotet hävdar bestämt och med eftertryck att det är en drake (ja, ni ser väl draksvansen och alla vassa tänder?) men ja, jag lämnar det hela öppet till betraktaren att avgöra helt enkelt!
 
Härligt gul blev den då i alla fall, stickad i ett växtfärgat garn jag köpte på marknad där innan jul! Min tanke var att det vore rolig att köpa något växtfärgat av något som jag själv inte skulle komma mig för att färga, och så fastnade jag för ett som var färgat med lökskal, som är ungefär det enda jag testat att färgat med ännu... Nåja, färgen på detta är verkligen fantastiskt, strålande, mustigt gul! Snyggare än jag själv någonsin fått till lökfärgen!
 
Garn: Tvåtrådigt ullgarn, 300m/100g, lite drygt ett hekto.
Stickor: 5½mm
Övrigt: Ett gäng bärnstensgula glaspärlor
 
Mönstret är lite freestylat, ihopkomponerat från olika instruktioner, där jag startat med, ja 20 maskor kanske? Och något varv slätstickning. Har sedan ökat i början och slutet på varje varv för att få till halvcirkel formen - och sen då en enkelt spetskant med pärlor, likt den jag stickat på storasyster och lillebrors sjalar.
 
Drake eller sjal? Vilket som så är jag väldigt nöjd med den! :)
 
 
 
edit 140211: På ravelry har den nu faktiskt fått namnet "The Yellow dragon shawl" Lite coolare faktiskt än en "solsjal"...
 
 

Länge leve mångfalden

 
 
Vi behövs.
Allesammans.
 
 

 
 

En "dagens" tillsammans med Lillskrotet

Dagens färg: Himmelsblå


Dagens outfit: Ullfrotte, täckbyxor, vinterkängor och handskar med senilsnoddar.

Dagens upptäckt/konstaterande: "Snönen borta alla husen?!"

Huvvet på spiken Lillskrotet! För den snön hade hastigt förpassat sig ned till en isig hög precis nedanför trappan. En hög som vi kunde roa oss en lång stund med att skotta bort.

...fast först åkte vi snowracer!

Något gult på stickorna så här inför helgen!


Kaffe och stickning, det är en bra start på helgen tycker jag. En skön uppladdning inför vad nu helgen har att erbjuda!

Det som sitter på stickorna är en ren nöjesstickning. Bara för att det är roligt att prova fram ett mönster/metod att sticka. Planen är att det ska bli en härligt guuuul och solstråleinspirerad sjal pyntad med pärlor, och hittills ser det ut att gå som planerat!

Och se också så fin min kalender blev när den fick en framsida av ett av Jag blommar-Marias fina vykort!


RSS 2.0