Helgstickning med evighetsgarn



Mycket av "evigheten" kommer sig visserligen av att jag bara stickar på sjalen lite nu och då (det är en så smidig stickning att ta fram när alla de andra antingen är för skrymmande eller för hemliga att ta med!) men en del kommer sig helt klart av garnet! Är bara på slutet av första 50g nystanet, och har redan en liten sjalett färdig.

Undra just hur stor den färdiga sjalen kommer att bli egentligen?!

Höstens stickning är tryggad!



Hurra! Ett besök hos Garnkorgen och hösten (och vinterns?) stickning är tryggad!

Lite grått ull/bomull till en garanterat klifri mössa, turkost tvåtrådigt ullgarn från Kampes som jag tänker mig kommer att bli en perfekt kombo till mina loppisfyndade växt- och lusfärgade garner, och så två härvor Tosh merino light bara för att det var en så fantastisk färg och som nog ska bli en härligt mjuk och värmande sjal att svepa om min hals under vintern som kommer.

Längtar efter att få lägga upp och börja sticka! Ska vara avsluta några pågående projekt först...




Uppkopplad igen!


Jo, det har varit lite tyst här på sista tiden. Dels så har det inte funnits riktigt tid och ork för bloggande, och kanske framför allt så har det varit lite si och så med internetuppkoppling.

Men nu så!

Nu är det uppkopplat och klart! 



Okejdå, det är väl höst då...






 
Lite motvilligt erkänner jag att jo, det är väl höst nu då (valdag och allt!) även om jag gärna hade kunnat tänka mig sommar ett tag till, och försöker istället se de positiva inslagen i säsongsskiftet, som alla bär som går att samla in och att jag kan ta fram mina ylletröjor igen!

Stickat: En solig (och maskintvättbar) regnbåge

 
Lillskrotets regnbågssjal är stickad, blockad och klar!
 
Stickor: 5,5mm
Garn: Sockgarner av den tunnare sorten, ca 400m/100g där det gula är Sisu från Sandnes Garn och själva regnbåden är blandade rester av Drops Delight och Zauerball från Schoppel-wolle.
 
Garnvalet, med genomgående "sockgarner", kommer sig av att 1.) jag gillar barnplagg som tål att användas, och syntetförstärkt sockgarn är tåligt 2.) garnet kändes tillräckligt mjukt och mysigt för att lillskrotet ska acceptera det som halsduk (minidraken har tyvärr klassats som "sticksig"...) 3.) sjalen överlever en eventuell, oplanerad tur i tvättmaskinen utan att förvandlas till en tätt tovad liten trasa.
 
Har genomgående varvat två varv gult med två varv "regnbågsgarn", men låtit ett av de gula varven bilda en ås för att låt det gula "solskenet" sticka ut lite från regnbågen, och sen avslutat det hela med lite solstrålar längs kanten (japp, liiiite fantasi kan krävas vid tolkningen av en stickad sjal... )
 
Allt som allt väger sjalen 70g, och blev liten nog för att inte dränka en treåring alldeles, men samtidigt nog stor för att räcka som halsduk för ett lite äldre barn (se bilden nedan med storasyster som modell).
.
 
 
Brukar inte vara någon fantast av rätstickat eller avig-sidan på slätstickning, men jag tycker faktiskt att baksidan blev överraskande dekorativ!



 

En välbehövlig ledighet



Sällan har en helg varit mer efterlängtad och ledigheten mer välbehövd. Och sällan har glädjen och tacksamheten över att det blev en helg med sol, värme och lugna dagar med pyssel hemmavid varit större än just denna helg.

Helgen, solen, ledigheten - we love you!

RSS 2.0