Presentstickningar x 3


Jag har stickat pulsvärmare med pärlor på. 

Ja oj, vad jag har stickat pulsvärmare!

Jag har stickat så där många att mina vänner på stickcafét började undra vad jag höll på med när jag vecka efter vecka ständigt stickade på en grå pulsvärmare med pärlor...

Förklaringen till detta nitiska pärlstickande är den att jag ska till att byta tjänst och gärna ville sticka några värmande (lokalerna där vi arbetar kan vara rätt kyliga...) gåvor till några av de personer jag jobbat närmast.

Alla muddarna är stickade i Sandnes Lanette på 2 mm stickor med lite olika sorters pärlor i matchande grått/svart som jag hade hemma.

Jag är nöjd, och mina kollegor blev glada. Om inte annat så bör de hålla sig varma i vinter ❤

Gissa yrket? 


Lördag och oväntade snittblommor


Lördagseftermiddag med stickning och kaffe.
Det är fint det efter en hektisk vecka med en förkylning som ligger på lur och en förmiddag med husfix. 

På bordet står mina mest oväntade snittblommor - charlottenlöksblommor! Egentligen så planterade jag lökarna för just LÖKens skull, men sen kom annat emellan och de glömdes de bort .. Nåja, de gör sig jättefint som snittblommor!

Fred, kärlek och feminism

 
Ett projekt som varit klart en tid men som inte fastnat på bild förrän nu är min feminist-jacka! Jackan är loppisfyndad och har väl inte blivit så väldigt använd under de år jag haft den. Detta då ärmarna varit på tok för korta, så dealen var enkel. Antingen gör jag något åt den så att den passar, eller också får den vandra vidare!
 
Tanken var från början att bara jobba med olika denim-färger i aplikationerna och ärmförlängningen, men den tanken sprack rätt snabbt... blev alldels för tråkigt, både att jobba med och som resultat!
 
Nä, fram med färger! Med hjälp av utspädd textilfärg fick jag till både rött och grönt jeanstyg och i linje med att jag är gammal "sjalare" är tyget jag skarvat ärmarna med bitar av bärsjalstyg (Storchenwiege Inka, för dig som också är lite sjalnördig)
 
Kvinnotecknet var en given huvudfigur, sen kom kurbitsarna med sina hjärtan och till sist duvorna uppe på axlarna. Fram för fred, kärlek och feminism!
 
 

When life gives you lemons...


...you Knit them?

Barnet som fick korgen med stickade grönsaker visade sig gilla dem jättemycket, och så gjorde föräldrarna också, så nu är det dags att komplettera med lite frukt också! 

Först ut - en citron!

...och alltså, det gör mig så gott med sånna här små freestyleade stickningar att varva bland de mer allvarliga/seriösa! Som jag sagt tidigare - det är lite som att skissa eller skulptera, fast med garn och stickor!

RSS 2.0