... och ytterligare några tygblöjor
Sista omgången tygblöjor...  (för nu i alla fall)

Dessa är sydda i pocketmodell efter gratismönstret Cloth Revolution och syddes egentligen redan under påskhelgen men det har dröjt lite innan knapparna kom på plats.

Utsidorna är av "PUL-tyg" vilket håller vätan inne och gör att man kan använda dessa blöjor som de är och inte behöver någon ytterbyxa till.

Insidan på dessa blöjor består av ett lager trikå och ett lager flanell och i fickan som blir mellan ytter- och innertygerna finns utrymme för extra inlägg (på bilden ett litet av bambufrotté).

Och ja, jag erkänner. Jag har fastnat för det där med att sy egna tyblöjor så lite mer material är redan beställt och jag hoppas på att hinna sy ytterligare några blöjor innan bäbisen är här...


Kommentarer
Postat av: med nål och tråd

Det var väldans vad duktig du är, himla fina är de och knapparna är ju liksom pricken över i:et. Jag kan tycka att det är extra roligt att sy 'bruksföremål' som verkligen kommer till användning. Och det är ju det minsta man kan säga om blöjor eftersom små bebisar nästan inte gör annat än bajsar och kissar ;)

2011-04-30 @ 09:15:36
URL: http://www.mednalochtrad.blogspot.com
Postat av: MAria

Himla fina! och kanske mer praktiska. Jag körde med sådana där stora tygblöjor som jag vek på ett fiffigt sätt till mitt första barn.

2011-04-30 @ 09:44:59
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Fru Björn

Vilka fina! Jag sydde också egna pockets till bägge killarna men med kardborre. Om det blir en trea så ska jag skaffa kam press :-) I början hade vi stora tygblöjor som vi vek till trekant och satte yllebyxor på. Funkade klockrent. Sen när barnet blev mera rörligt vid 6-10 månader, gick vi över till egna pockets. Vart beställer du pul?

2011-04-30 @ 18:45:16
URL: http://www.frubjornskapar.blogspot.com
Postat av: Linda

Så himla fiffigt! :)

2011-04-30 @ 21:35:26
URL: http://frokengarn.blogspot.com
Postat av: Deleine

men duuuuu det kanske är dig man ska muta att sy bindor då :P Jag har massa fult pul tyg liggande men får aldrig tummen ur att göra dem :P

2011-04-30 @ 22:27:29
URL: http://deleines.wordpress.com
Postat av: metamorphosis

Med nål och tråd - så sant, så sant!Maria - vikblöjor finns även här hos oss och har helt klart sina fördelar de med - men pocketblöjorna är roligare att sy... ;-)Fru Björn - Hitills har jag haft turen att kunna köpa andras felköp/överblivna tyger, men wanoo.se och babythings.se har bägge tyger och annat blöjmaterial.Deleine - Kanske det kanske - vi får väl höras av ang. ev. tygbindor?! :)(med reservation dock för att det snart kommer en bäbis och lägger sig i dagordningen)2011-05-02 @ 14:06:30
URL: http://metamorphosis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0