Londontips sökes och finnes

Det vankas Londonresa här och jag tar därför gärna emot Londontips!

Var hittar man det bästa afternoon tea´t?
Vilken marknad ska man passa sig för?
Vilken trädgård eller park bara måste man besöka?
Roliga utställningar?
Bra restauranger?

Nåt annat som kan vara bra att veta om London?

Vi har hitills blivit tipsade om att ta en tur med sånna där sight seeing-bussar som kör runt centrala London. Visst, turistiskt så det förslår, men smidigt då man tydligen kan kliva av och på bussarna lite som man vill vid de olika stoppen och en möjlighet att se allt det där man förväntas se när man kommer till London.

På bloggen Svala - Confessions of a Arts and Crafts nerd kan du även hitta en London-shopping guide, speciellt inriktat mot konstnärsmaterial, tyg, pärlor, garn och annat som väl kan räknas till ivets nödtorft för en pysslare helt enkelt!

Stort tack för att du delade med dig Erica!



Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!

Om du har tid och lust så får du gärna svara på en utmaning med 11 frågor i min blogg. :-)

http://hippiemamman.wordpress.com/2012/04/20/utmaning-3/

Hade varit kul att läsa dina svar!

2012-04-20 @ 15:55:24
URL: http://www.hippiemamman.wordpress.com
Postat av: U-B

Roof garden!

2012-04-20 @ 17:46:47
Postat av: Erica Svala

ingen orsak! Här är några andra tips ;)



Greenwich market är mysig och har en fin park precis intill med utsikt och så ligger det precis vid themse också. Du kan googla för öppetider och vilken dag maknaden är vad. Massor av söta små butiker runt den också. Trevligt ställe helt enkelt.



Crypt callery är lite speciellt iom dess lite annorlunda lokal. Ligger ett stenkast ifrån St. Pancras station. Går att googla.



Highgate cemetary är en lite annorlunda upplevelse och ligger precis intill Waterlow Park som jag gillar.



The Courtauld Gallery i Somerset House har alltid bra utställningar och deras samling är perfekt avvägd. Gratis inträde på alla vanliga måndagar (alltså inte röda måndagar) dessutom.



Sista tipset: SKAFA OYSTER CARD med pay as you go! Det är det bästa tipset. Helt enkelt ett kollektivtrafik kort för buss, tåg och tunnelbana. Billigast och enklast. Går att köpa i automater eller i biljettluckan på de flesta stationerna. Om det är ett tag tills ni ska åka går de att beställa på nätet också tror jag.



Hoppas att ni får en fantastisk resa!

2012-04-20 @ 17:52:39
URL: http://erica-svala.blogspot.com
Postat av: Tyg och otyg

Greenwich market har jag också varit på en gång och gillade den. Sedan tycker jag ju att Camden market är ett av de roligaste ställena i hela världen (iaf av dem jag besökt) att gå omkring och titta på, men jag kan tänka mig att det kanske är lite rörigt att ha med sig barn dit, brukar ju vara mycket folk och lätt att tappa bort varandra.

2012-04-20 @ 22:41:24
URL: http://tygochotyg.blogspot.com
Postat av: metamorphosis

Åh, fler tips! Underbart! Tack så mycket - jag noterar och planerar vidare! :)

2012-04-22 @ 10:14:03
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Tyg köper man billigt i Shepherd's Bush, som ligger en bit väster om Kensington Gardens. Lätt att ta sig dit med buss eller tunnelbana. Där finns ett 10-tal tygaffärer utefter en gata ner mot järnvägsviadukten. Men man får vara lite uppmärksam på vad man köper, gubbarna i butikerna kan vara lite kluriga.



Flera tygaffärer finns på Berwick Street i Soho. Bäst enligt min smak är Cloth House på nr 47.



Garnaffären The Loop i Islington är värd ett besök http://www.loopknitting.com/.



Konsthantverk av hög kvalitet kan man se och köpa hos Contemporary Applied Arts på Percy Street nära Tottenham Court Road. http://www.caa.org.uk/



Horniman Museum i Forest Hill är ett spännande ställe om man vill ut en liten bit från stan. Man tar sig dit till exempel med tåg ca 15 minuter från London Bridge stationen. http://www.horniman.ac.uk/



Det finns mycket, mycket mer! Jag åker dit om några veckor och jag längtar!

2012-04-23 @ 22:56:10
URL: http://textilainslag.wordpress.com
Postat av: Iréne JB

London! Nu blir jag avundsjuk :)



Håller med Erica om att du/ni ska köpa vanliga buss & tunnelbanekort. Blir billigare och du ser lika mycket om du sitter på övervåningen. Går hur bra som helst att kliva av och på lite varsom.



När jag var där i höstas så åt vi på en Indisk restaurang, The Indian Diner. Den ligger på Rochester Row (google maps). Prisvärt och gott. Sedan var vi på en del pubar, bla Crosse Keys (9 Gracechurch st.), som var inrymd i en fd banklokal. Där hade de även kaffe/te.



Vi gick väldigt mycket och såg en hel del då vi hade med en arbetskompis som är från London. Kanske inte på de mest turistiga ställena (alla hade varit i London förut).



Ingen shopping blev det, så där kan jag inte ge några tips.

2012-04-24 @ 20:44:20
URL: http://irenejb.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0