Smyckad med tanke om säkerhetInför fjällresan såg farmorn i familjen till att ekipera oss allesammans med säkerhets-/räddningsarmband. Pappan utbrast hurtigt att det ju skulle vara jättebra för mig när (notera när inte om) jag skulle hamna i en snödriva bredvid pisten... Tack för den va!?

Nåväl, armbanden är riktigt schysta! Tänk klassisk makrame fast med nylonlinor, och spännena har inbyggda visselpipor. Tanken är att man vid behov kan pillar upp armbandet och då ha en rejäl lina till hands, för att snöra sig en ripa (eller iaf försöka) eller kanske bara som reservskosnöre. Pappans armband (det tvåfärgade) består av två lite kortare remmar medans mitt helsvarta är knutet av en enda lång lina (så allt ev. infångade med lasso ligger alltså på mig...)

Tydligen går det att knyta ännu mer avancerade armband också, ex. med fiskelinor inknutna, inkl. krok och sänke och allt vad man mer kan behöva! Coolt tycker jag! Vem behöver en väska när en kan ha allt en behöver i ett armband liksom?!

Kommentarer
Postat av: Erica

Men så smart! Vilken farmor =)

2014-03-13 @ 09:04:23
URL: http://erica-svala.blogspot.com
Postat av: med nål och tråd

hehe, underbara kommentarer av din man. Hoppas att du klarade dig hel ur snödrivan :)

Svar: Med tanke på att slalomskidorna var raka sist jag åkte så klarade jag mig över förväntan faktisk, bara små vurpor, i pisten ;)
Metamorphosis

2014-03-13 @ 14:59:44
URL: http://www.mednalochtrad.blogspot.com
Postat av: Eva

Jag har aldrig sett något likannde. Väldigt häftiga!

2014-03-14 @ 14:00:08
URL: http://slowfamiljen.blogspot.com
Postat av: Maria JAG BLOMMAR

Fiffigt och snyggt!

2014-03-15 @ 00:05:34
URL: http://www.jagblommar.se
Postat av: Anonym

Några tips på var man kan lära sig göra sånna där fiffigheter?

Svar: Har ju fått dessa i present så jag har inte själv provat, men en snabb sökning på "survival makrame bracelet" gav en del träffar, bl.a. http://m.youtube.com/watch?v=KWW5_xm3o4Y
Metamorphosis

2014-03-16 @ 19:48:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0