På stickorna: Sportlovsprojektet


Hade liksom tappa bort tiden lite grann insåg jag och levde i tron om att sportlovet ännu var låååångt borta, men nu är "Sportlovsprojektet"(sportlovsprojektet så som i projektet som är tänkt att vara klart till sportlovet...) till sist på stickorna!

Restgarner skall med hjälp av en kort 2,5mm rundsticka förvandlas till en färgfull "buff"/halskrage/cowl, att dra upp över mun, näsa och kinder när jag susar (nåja...) nedför pisterna! 

Nu gäller det bara att sticka så att stickorna glöder....

Kampen om ljuset!


Vi har lite olika inställningar till ljusets varande och icke-varande här hemma. Mina familjemedlemmar drar ned persiennerna med hänvisning till att ljuset bländar och stör. Och själv går jag enträget och drar upp samma persienner för att få in mesta möjliga ljus efter månader av mörker! 

Vad säger du?
Ska persiennerna vara uppe eller nere? 


Alla ❤:ns dag


Stickning är coolt!

 
Jag tog tag i detta med att lära mig att sticka på nytt hösten 2008, efter att inte ha rört stickor och garn sedan de där Lovikkavantarna i syslöjden på högstadiet - och jag kan fortfarande faschineras av det coola i hur lite garn med hjälp av några pinnar/stickor kan omvandlas till allt möjligt!
 
Som här, två små tussar överblivet alpaca (från Hjertegarn om jag minns rätt?) och fem små pinnar (2,5mm vantstickor) gick att forma om till en söt liten babymössa. Bara så där liksom! DET är COOLT!
 
Mönstret jag utgick ifrån var DETTA från Drops, men jag hade inte med det när jag skulle avsluta mössan utan freestylade lite, så min blev inte exakt som orginalet... Tyvärr visade sig mottagaren redan hunnit växa ur mössan innan den kom fram, så jag ska vid tillfälle leta fram lite mer garn och göra ett nytt försök med en lite större mössa!

RSS 2.0