... och ytterligare några tygblöjor
Sista omgången tygblöjor...  (för nu i alla fall)

Dessa är sydda i pocketmodell efter gratismönstret Cloth Revolution och syddes egentligen redan under påskhelgen men det har dröjt lite innan knapparna kom på plats.

Utsidorna är av "PUL-tyg" vilket håller vätan inne och gör att man kan använda dessa blöjor som de är och inte behöver någon ytterbyxa till.

Insidan på dessa blöjor består av ett lager trikå och ett lager flanell och i fickan som blir mellan ytter- och innertygerna finns utrymme för extra inlägg (på bilden ett litet av bambufrotté).

Och ja, jag erkänner. Jag har fastnat för det där med att sy egna tyblöjor så lite mer material är redan beställt och jag hoppas på att hinna sy ytterligare några blöjor innan bäbisen är här...


PåsklovsmålningarPåsklovslediga barn och akvarellpennor = sant

Fler blöjor till bäbisen


Har passat på att lägga lite av påskledigheten på att sy ytterligare några blöjor till bäbisen i magen.
Precis som de jag sydde tidigare så är dessa är sydda efter mönstret för RRP (Rita´s Rump Pocket).

Precis som de jag sydde tidigare har även dessa retro-frotté på utsidan och flanell på insidan och sydda så att det finns en ficka där man kan lägga i inlägg för att få tillräcklig uppsugningsförmåga.

Måste säga att jag är riktigt nöjd med matchningen av frottén på utsidan och flanellerna jag hittat till insidorna.
Lite fåfäng tycker jag allt att man får vara även när det kommer till blöjor.
Om inte annat så blir det ju roligare att byta och tvätta dem när de är fina...

Flanellerna med ugglorna och girafferna är nyköpta för att sy blöjor av.
Den röda och randiga flanellen är bägge loppisfyndade.
Det röda i form av tyg.
Det randiga i form av en liten skötfilt från Ikea.
Spår av besök...


Kan ni gissa vem vi haft som besök?
Jo visst är det "Hon med fåren" (barnens ord) med man som var på färd.
(Fåren fick dock stanna hemma igår)

Vi tackar så mycket, både för besöket (alltid lika trevligt att träffa likasinnade, oavsett om det gäller ett intresse för garn eller motorcyklar) och för presenterna.
Nu återstår den nöjsamma utmaningen att komma på vad som ska bli av garnet och tyget...

...och små frön hade herr och fru Fale samlat ihop till oss också, så nu håller jag tummarna för att vi i sommar kommer att ha såväl krollilja, vallmo, riddarsporre som akleija i vår rabatt!

Sommar i april?!?Påsk för mig står annars för snö och vita vidder.
Njuta av solen, absolut - men med vinterkläderna på.
Sen, strax EFTER påsken brukade cyklarna kolla fram.

I år har påskhelgen istället erbjudit grillning ute på altanen, sommarkläder och foppatofflor.
Både vi stora och barnen är ute hela långa dagarna.
Njuter av solen och värmen.
Cyklar och lagar magt (glass, chokladsås och kakor på översta bilden)

Det känns helt knasigt, men väldigt, väldigt härligt!
(så det är kanske inte helt fel med en sen påsk ändå?)


...lägg där till besök som inte bara innebar trevligt sällskap utan även assistans med såväl matlagning och däckbyte så förstår ni att vi haft en riktigt härlig påskhelg!

Glad påsk till er alla!

Början på något randigtDet där garnet som jag köpte under min gröna dag har så sakteliga börjat ta formen av den kofta jag tänkte det till. Exakt hur den ska bli vet jag ännu inte, men jag är sugen att sticka långa muddar med tumhål, precis som Ida gjorde på sin kofta.

Koftan är stickad uppifrån och ned, a la Koftans kofta precis som så många koftor tidigare. Denna gång tänke jag dock variera mig lite och sticka på knappslån i efterhand.
Vilken färg den ska få har jag dock inte bestämt mig för ännu.

Ljusgrön?
Mörkgrön?
...eller kanske rent av någon helt annan färg?
(förslag mottages tacksammast!)

Kanske ska både muddarna och knappslån bli stickade i en accentfärg?
Tja, vi får väl se!

Att sticka randigt är både roligare än att sticka enfärgat och jag tycker att det blir väldigt fint och glatt - men jag har en känsla att jag kommer sucka över mitt val när jag kommer till stadiet när det är dags att fästa alla triljarders garnändar...

Nya påsk(?)gardiner och den oredigerade sanningenPassade på att ta en vända på favoritloppisen när jag ändå var tvungen att ta en extra tur in till stan - och vad hittade jag väl där?!

Jo, nya gardiner till köket!

De såldes som påskgardiner vilket ju var trevligt då det betydde att jag fick dem för halva priset men i ärlighetens namn så tycker jag nog att de känns mer höstiga än påskiga, eller vad säger ni?

Nåväl, jag gillar dem verkligen - och med lite björkris och påskliljor (som huserar i sedan tidigare loppisfyndad vas och kruka och en fd. senapsburk) till så känns de tillräckligt påskiga för att hänga uppe ett litet tag i alla fall innan de blir ersatta av något mer somrigt och ljust!Och som lite motvikt till alla fixade och tillrättalagda bloggbilder tänkte jag även bjuda på den verkliga bilden av hur köksbordet egentligen såg ut i morse före frukosten...


Dator, en hög med skolböcker,  storsysters läxbok, loppisfyndade bäbismössor, sax och pennor, lego, gardiner som väntar på att läggas undan...   

Välkommen till verklighetens onsdagsmorgon?

Påskpysselpremiär


Tillsist blev det lite påskpyssel även här hemma hos oss!
Resultatet blev en radda halvknasiga påskfåglar.

Material:
Äggkartonger (till kropparna)
Fjädrar
Limstift
Papp till näbbar
Pennor/färg till dekoration

Mitt eget hem genom andra ögon


Bild lånad från HomeRiver

Om du vill se ett smakprov på hur vårt hem ser ut så tycker jag att du ska kika in hos HomeRiver och hennes lilla "hemma hos"-inlägg.
Tyckte själv att det var väldigt roligt att få se mitt hem genom någon annans ögon och kamera - så tack min vän för både besöket och de fina bilderna och orden!

Att se saker ur nya vinklar är helt klart både spännande och nyttigt...

Ännu mer vår!
För varje dag blir det lite mer vår.
Storasyster har pyntat påskriset ute på bron och spelkulorna har kommit fram igen och mamman väljer att sänka kraven för när det är ok att ha på sig sommarskor när man gungar hemma innan middagen.
För visst, det är fortfarande snö kvar, men det är ju bara små drivor nu...

Några små påskförberedelser
Påsken ligger så väldigt sent i år att jag känner att det verkligen är läge att börja påskpynta lite redan nu - för det är ju NU, när det fortfarande är rätt grått och trist ute, med bruna gäsmattor och små sorgsna snöhögar som vi behöver lite pynt!

Så här långt har vi kommit i våra påskförberedelser:

- Två ris inne, varav ett med fjädrar och ett som kommer att få hängande saker i sig.
- En stor hög med fjädrar till påskriset ute.
- En burk med lite lösa fjädrar till påskpysslet.

Storasyster satt och filosoferade lite kring det här med påsk och pynt och kom fram till att ett påskris med lite fjädrar är ett måste för att det ska kännas som påsk, som ett minimum för påskfirande - och jag är beredd att hålla med henne!

Vi njuter av att det äntligen är vårBarnen blåser såpbubblor och storasyster inviger sina nya sommarskor.
Vi njuter av att det äntligen är vår.

Pyssel pågår...Jag stöter titt som tätt på frågan "Hur hinner du pyssla egentligen?!?"

Det ärliga svaret är nog att jag inte hinner, egentligen...

...men i och med att pysslandet är så viktigt för mig så måste jag helt enkelt finna tid till det!

Har försökt tänka igenom hur detta går till i praktiken, och om jag ska sammanfatta det till några få ord blir det:

- Prioritera
- Passa på när möjlighet ges
- Flera parallella projekt

Visst vill jag gärna ha någon slags acceptabel grad av ordning och reda och sanitär standard här hemma, men jag väljer ofta att se mellan fingrarna för att fönstren är otvättade och tvätten ligger ovikt kvar i sin korg och tar istället en stund med lite pyssel. Min erfarenhet är också att det sällan brukar vara någon jättebrådska med den där tvätten eller de där fönstren och att de brukar finnas kvar att ta itu med vid ett senare tillfälle...

Att passa på när möjlighet ges är nog mitt bästa tips, framför allt till andra småbarnsföräldrar. Det är sällan det ges tid till några längre pysselstunder, men några minuter här och var tycker jag brukar gå att hitta. Även om jag på den tiden inte hinner komma igång med något större projekt så kan det i alla fall vara en chans att skissa lite på en idé jag fått, rita upp ett mönster, klippa och nåla några delar eller komponera ihop tyger till ett framtida projekt. På så sätt är väldigt mycket förberett redan och startsträckan väldigt mycket kortare för det tillfälle när jag faktiskt har en lite längre stund till att pyssla!

Ang. antalet projekt så minns jag nog inte när jag hade bara ett enda pyssleprohekt, om jag någonsin haft det ens? Ofta är det en radda projekt på gång samtidigt. Några olika stickningar utstpridda på olika platser i huset, bara att plocka upp och sticka några maskor på när möjlighet ges + några olika sy-projekt i olika stadier av förberedelse.

...så ja, på något sätt så hittas det tid till pysslandet!

En ängel till frukost


Lillebror kom på i morse att hans frukostmackor kunde se ut som en nyckelpiga som just skulle till att flyga iväg, eller (om han satte mjölkglaset som ett huvud) som en ängel - en Ängelfrukost!

Dagens prickarGick på en prickjakt här hemma, och trots att jag varken lyckades fånga storasysters prickiga tights och strumpor eller den prickiga filten i soffan på bild så hittade jag ändå ganska så många...

På stickorna - en gladsjal
Tänkte passa på att bjuda på en "Under arbetets gång" - bild på den där gladstickningen jag började på i slutet av februari.
Sakta, varv för varv så växer sjalen fram.
Den ena färgen efter den andra.
En perfekt stickning att sticka på de stunder jag bara vill sticka för att sticka, utan att behöva tänka så mycket på hur och vad jag sticka!

Hade funderingar kring om jag skulle sticka in aviga, lila varv mellan de olika färgerna eller om jag bara skulle låta restnystanen avlösa varandra. När jag väl hade kommit igång med stickandet föll det sig dock naturligt att (så här långt i alla fall) sticka hela sjalen i slätstickning och bara låta de olika färgerna följa varandra.

Ser fram emot att se hur sjalen tar sig ut när den är klar!
(eller ja - när restnystanen är slut alltså...)

Helgen med de udda projekten...
Äntligen har vi haft några dagar när det faktiskt känts som vår!
Varma dagar när solen strålat på oss från en blå himmel.

Det är åter stenplattor nedanför förstu-trappan och inte en snöhög, krukan med självsådda penséer har tinat fram och vi har påskliljor på köksbordet.

Om jag skulle sammanfatta helgen som gått med några få ord så skulle jag säga att detta var helgen med alla de udda projekten.
Inte för att projekten var för sig var konstiga.
Allt är ju sånt som ska göras någon gång, vissa saker ganska ofta -  men kanske inte allt samma helg?!

Vet inte om det var vårvädret som väckte motivationen hos oss eller om det var den växande magen som påminde om att det nog är lika bra att passa på när tid, ork och möjlighet finns...

Vi har bland annat...

Letat fram barnens gummistövlar
Servat gräsklipparen inför sommarens klippsäsong
Klippt till en madrass till bäbisens vagga + sytt överdrag till madrassen
Tvättat soff-klädseln
Tvättat några maskiner "vanlig tvätt"
Snickrat/målat färdigt skötbordet (återbruk av ett fd köksskåp)
Befriat den lilla altanen på framsidan från all snö och is
Sorterat ut urvuxna stumpor och barnens lådor
Stickat lite på pågående stickprojekt
Snickrat till lock till två lådor + klätt dem med tyg
 

Kan GDS/DIY gå för långt?
Ja, vad säger ni?
Kan GDS/DIY gå för långt?

Att inte slänga utan istället välja att byta knappar på en pyjamas som är loppisfyndad för en tia när det visade sig att några av dem hade lossnat, är det kanske sådant som kan kvala in under GDS/DIY som gått för långt?

Till mitt försvar vill jag dock nämna att den är väldigt mjuk och fin och att de nya knapparna matchade prickarna perfekt - och sen var det ju också ett bra projekt att testa nya knapptången på...

GDS = Gör Det Själv
DIY = Do It Your self

Vad ska man tro på?

Vågar mig inte på att skriva ett riktigt inlägg idag, för vem vet hur det skulle tolkas så här på första april?!

...däremot så får ni gärna delge mig med årets favoriter bland de aprilskämt ni stöter på!

Själv tyckte jag att det var en rolig nyhet att man funnit olja under en av mackarna i trakten och att den macken nu kunde sänka benisnpriset något nu när de blivit självförsörjande!

April, april på er!RSS 2.0