Reflektioner inför påsk


När det nu är så att ex. både sill och skinka anses höra till både jul och påsk, visst borde det samma i så fall gälla även pepparkakor? 

Stickat: Gladsockor

 
Ibland är basic det bästa! Efter att Lillebror fått både sockar och mössa i den där super-färgglada varianten av Raggi från Järbogarn kände jag bara att Jag. Vill. Också. Så! Nu har jag ett par gladsockor jag med, och allt regnbågsfärgat Raggi här hemma är uppstickat.
 
Precis som på Lillebrors sockar så stickade jag varianten med rak tå. Jag gillar den tån måste jag säga! Tror minsann jag ska testa den även när jag stickar i tunnare garn, så vida jag inte tar itu med detta att sticka sockorna från tån och upp alltså...
 
Garn: Raggi från Järbogarn
Stickor: 4mm
Mönster: "Klassiska raggsockor i glada färger"
(som också går under det ngt mindre beskrivande namnet 91179)

En solig lördag i mars

 
 
Påskriset inklippt, lunchen inmundigad utomhus och en spontan-pedagogisk stund där lillskrotet fick för sig att räkna stenar.
 
Hepp!
 
 

Det skvallras om en vår...

 
Vi ignorerar snön och låtsas att det är sommar.
Sommar med barfota dagar, värmande sol och färsk gräslök.
Sommardagar när allt känns lättare.
Sommardagar när vi får vara tillsammans.
 
 

Vi pärlar inför påsk


Här har vi påbörjar förberedelserna inför påsk! Planen är att pynta vårt påskris med Yoshi*-ägg. De visade sig dock bli större än jag trodde så det blir till att klippa in ett rejält ris i år!


*Yoshi som draken/dinosaurien iSuper Mario bros-spelen som kläcks ur olikfärgade, prickiga ägg.

Till fjälls med en treåring


Livet med barn är alltid spännande och en slutar aldrig att bli överraskad - och sportlovsresor till fjälls är inget undantag! 

- Barnet som hemma påstår sig behöva hjälp med i princip all av- och påklädning har här tagit nytt rekord i svischa i och ur sina kläder! Samma barn som hemma annars måste övertalas/mutas för att alls gå med på att duscha har här visat sig vara snabbast när det vankas dusch och blir upprörd när det inte finns någon som kan assisteras just där och då. (Den obligatoriska bastun efteråt kan ev ha med saken att göra...) 

- Asgarv har visat sig vara den spontana reaktionen när samma unge ligger som ett plockepinn där i snön efter att ha vurpat i backe. Överraskande men glädjande! Hade mer tippat på gråt och tårar om du frågat mig för någon vecka sedan!

- Det där med energi och ork verkar funka lite liknande som att vara helt mätt och ändå orka efterrätt. För bevisligen finns det ork att klättra upp och ned i en snödriva 62548892 gånger eller springa upp och ned och upp och ned i en pulkabacke, men ingen ork att gå själv på väg hem från samma backe... 

...och än är lovveckan inte slut! Tror vad morgondagen kommer att bjuda på?! 
Stickat: ett sportlovsprojekt


Jorå,  halskragen blev klar (nästan) i tid även om det var på håret! Sista biten skickades dock i bilen på väg till fjälls och på plats, i väntan på att det var dags att ge sig ut i backarna... 

Garn: blandad, maskintvättbar kompott kring 400m/100g. Drops Fabel, Hjertegarns sockgarn, Lanette babyull osv...

Stickor: 2,5mm rundsticka 

"Mönster": 170 maskor, och sen runt runt runt.... Nästa gång (för jo, fler sånna här kragar kommer det att bli - supersmidigtoch användbart restgarnsprojekt!) kommer jag dock att nöja mig med 150 maskor för att få en tightare krage.


Bilstickning in action... 

RSS 2.0