Och för en stund kände jag mig väldigt brittisk...

 
För en stund kände jag mig som hämtad ur ett avsnitt av Morden i Midsommer där jag stod  i skymningen och arrangerade rosor i en skål på fot. Lite melankolisk musik i bakgrunden, stråhatt och blommig klänning istället för trasiga jeans med färgfläckar och en granne som försvunnit under mystiska omständigheter och scenen hade varit komplett!
 
Skålen är förresten ett fynd från sommarens hitills enda(!) loppisbesök. Vitt pressglas och i en lite större storlek så att den faktiskt rymmer mer än fem kolor gör den till en riktig hit tycker jag!
 
(Trixet bakom arrangemanget är för övrigt att rosorna står i ett vanligt dricksglas som i sin tur står i skålen. På så sätt håller rosorna ihop sig och det blir lite höjd i arrangemanget!)
.
 
 

På stickorna: Min alldeles egen Owls


Efter att ha gjort klart flera stickprojekt (faktiskt fler än vad jag lovade storasyster!) så tycker jag att jag faktiskt att jag var förtjänt att tillsist börja på min Owls!
 
Åh, detta är så roligt att sticka! Eller ja, slätstickning är väl inte så himla skoj kanske, men garnet är mjukt och gosigt, med 6mm stickor så går det fort framåt trots att stickstunderna är ganska korta mellan allt annat som också ska göras, och sen har jag ju fina flätor att se fram emot där på slutet! Efter tips på IreneJB, som ju stickat en hel radda Owls, har jag lagt till några extra centimetrar innan jag börjat med ökningarna i ryggen. Jag hoppas på att det blir lagom!

Det lite större pysselprojektet här hemma...

 
Det finns små pysselprojekt.
Och så finns de lite större pysselprojekten, typ hallbyggen...
 
 
 
 

Stickat: En Orgie i lila

 
Lillebror fick ju en mamma-stickad sjal i vintras och storasyster lovades en sjal även hon. Modellen blev väldigt lika. Stickad på 5,5mm, randad med två varv/garn och avslutad med en enkel spetskant. Stor nog att ha över axlarna men samtidigt liten nog att ha som halsduk.
 
Garn fick hon välja själv där i butiken och det blev lila, lila, lila, lila, kombinerat med lite ljuslila restgarn och toppat med lila pärlor i spetskanten. (Nämnde jag att storasyster gillar lila?)
 
Huvudgarnet är ett Drops Fabel med lite längre skiftningar (färg 330) kombinerat med mörklila Drops Alpaca (färg 4400) och ljuslila Silkbloom Fino från BC Garn. Totalt så gick det väl åt ett hekto eller så.
 
Pärlorna syns dåligt på bilderna, men live ger de ett lite lagomt blänk i kanten, och de gjorde mig väldigt sugen på att sticka en sjal med pärlor till mig själv också!
 
När hösten kommer har dotra mi nu en alldeles egen värmande ullsjal att svepa in sig i. Jag är nöjd, storasyster är nöjd.
 
Mission completed!
 

 

En rensning bland gamla synder

"Brutet rött irriterar de grönblåa färgackorden" 
 
Jag har tagit börjat gå igenom mappar och kassar med gamla alster. Sållar, plockar rätt på det jag vill spara och rensar ut en hel del. För ja, även om jag tycker att det är roligt att ha kvar sådant som jag tecknat/målat/skapat så är det också en hel del som inte alls behöver vara kvar och som bara blivit liggandes där i mapparna. Har hittat en hel del roligt som jag vill ha kvar, så som snabbskissen av min mamma, eller teknikstudier att ha kvar som inspirationsexempel inför framtiden för att inte tala om de teckningar och målningar som är i det närmaste dagboksanteckningar och visar väldigt väl var jag befann mig i livet just då.. och sen har det visat sig att det smugit sig in en hel del oanvänt material, mitt bland allt färdigt! Inte helt fel att hitta minsann, så här i en tid när pysselbudgeten är lite snäv!
 
Väldigt skönt är det i alla fall att ha tagit itu med den här genomgången! Att få lite översikt, att få återse de där små guldkornen jag inte sett på länge, och sist men inte minst, ett minskat behov av förvaring innebär större större utrymme för att leva!
 
Gallringen har även spridit sig till andra delar i hemmet, bland annat till te-skåpet där mottot nu är "drick eller dumpa" och där jag satt stopp för nyköp tills dess att det vi har är uppdrucket eller slängt. För ja, vissa teer har jag faktiskt slängt... Föga förvånande så visade det sig att ett te som blivit liggandes för att jag inte tyckte att det var gott när det köptes blev inte godare av att ligga i flera år!
 
 
 
 
 

Stickat: Jul(i)sockor

 
Ullsockor så här i juli känns vid första tanke väldigt fel, men efter att det bara var 8,5 grader när jag var på väg till jobben en morgon nu i så känns det med ens oroväckande passande...
 
Inspirerad av Sjömans-Elins inlägg om hur fokus när det kommer till handarbete lätt kommer på allt som inte blev som man tänkte så håller jag mig till att säga att ja, jag har stickat ett par rätt schysta sockar faktiskt! Och lillkatten gillar dem visst också och vill gärna var med på bild!
 
Jag kommer dock att göra några små justeringar i mönstret till nästa par. Inte för att det är något fel vare sig på mönstret eller mina fötter, men för att göra modellen ännu lite bättre för just mig och mina fötter. Och så kommer jag nog att sticka i ett mer fast spunnet sockgarn än Drops Delight... som jag befarade så tycker jag att det är fint, men att jag nog föredrar att sticka i det med lite tjockare stickor. Det ska bli spännande att se hur det ter sig i sockform!
 
Garn: Drops Delight + enfärgat Drops Fabel, totalt ca 1hg för storlek 41
Stickor: Strumpstickor 2,5mm
Mönster: Väldigt basic, stickade från resåren och ned med istickad häl. Ett hopplock av mönstren ur "Sticka mera småvarmt" av Johanna Wallin.
 
Att sticka bägge sockorna parallellt (det där med magic loop har jag inte fått till riktigt) visade det sig vara en hit! Även om det stundtals kändes gå långsamt fram så var det i slutänden SÅ skönt att sitta med två färdiga sockor istället för en färdig och en inte ens påbörjad!
 


Flash your stash!

 
Inspirerad av Eddy från Stick with us och deras avsnitt "Area 51" passade jag på att 1.) inventera, och 2.) fota min stash jag med. Det är lättare än en tror att glömma vad exakt det är man har där i gömmorna och plötsligt, helt felaktigt, känna att det inte finns något garn att sticka av, så ja, det är rätt nyttigt att kolla igenom nån gång ibland vad som har samlats där i gömmorna.
 
Själv kan jag lugnt konstatera att det akumuleras garn fortare än vad jag trodde att det skulle göra och att det just nu känns helt ok att ha lite köpstopp för garn, för jag har ju massor av skoj garn att sätta stickorna i!
 
 
Jag har hittat några olika kategorier av garn...
 
- De som är öronmärkta för särskilda projekt, så som Drops Nepal-garnet till min Owls.
 
- De som jag har lite halvspecifika planer för, så som det tunna, ljustgröna ullgarnet som jag fick i ett garn,te och chokladbyte som jag hoppas på att sticka en sjal med något bladmönster. Kanske med pärlor också?
 
- Sen har vi ett gäng garner som kan komma att bli lite vad som. Inspirationsgarn!  Ni vet, lite mixade restgarner av liknande kvalitet som går att mixa finfint, eller ett par hg av samma garn, tillräckligt för ett lite mindre projekt. Bland annat står en Inspira cowl på önskelistan som jag inte helt bestämt garnet till, mer då än att jag ska välja något från lådorna...
 
- Och tillsist har vi garnerna som jag är tveksam till om jag någonsin kommer att sticka av... det kan vara rester från gamla projekt, men också hela härvor av fina garner som jag köpte när jag just börjat sticka och inte helt hittat vad jag gillar att sticka med och som nu bara ligger. Garner som jag vet med mig att jag inte kommer att sticka med brukar jag  annars ge till barnens förskola att pyssla med, men jag vet inte, obrutna härvor silke/merino i lace weight känns liksom liiiiite i lyxigaste laget att klippa trollhår av... återstår att se vad som händer med det garnet. Present? Byte? Försäljning? Sticka av det själv?
 
Så, handen på hjärtat - hur står det till med din egen stash?
 
 
 

En hyllning till iskaffe

 

Alltså, iskaffe. Vilken grej!

 

Perfekt en varm sommardag när koffein- och blodsockernivån måste höjas lite. Och den egengjorda varianten är ju bara SÅ mycket godare än halvläskiga burkvarianter!

 

Recept:

1dl avsvalnat kaffe

1dl mjölk

1msk strösocker

 

Bara att röra ihop och tillsätt is efter behag!


Det där med fram och bak är en världslig sak

 

Sytt: Svalungens dregellappar

 
 
 
Vi gjorde ju ett litet byte, jag och Erica som bloggar på bloggen "Svala".
 
Hon sydde en elefant till lillskrotet, och jag skulle sy några dregellappar till hennes då ännu ofödda barn. På gilla-listan stod färg, djur och glada mönster och mitt val av tyg föll på en barntröja vars tyg jag tyckte passade skapligt bra till önskelistan. Den tröjan hade nämligen dragit sig i tvätten så att den med ens var kort och bred med en pytteliten halsringning. Så där så att den inta kan passa något normalbygdt barn alls längre. Med andra ord - bättre att göra något av den som går att använda. Typ fyra dregellappar. Modellen är samma som jag sytt otaliga dregellappar i till lillskrotet, och precis som på dessa har även dessa baksidor av oanvänt, ärvt fleecetyg.
 
 
...och så tyckte jag att det kunde passa med ett bäbisvänligt halsband till de nyblivna föräldrarna! Jag skulle väl inte rekommendera att ha det som bitleksak direkt, men blomman är återbruk från en gammal barnvagnsmobil så lite lek bör halsbandet tåla i alla fall!
 
 
 
 

En stund i tv-soffan

Stickning + te + "Morden i Midsommer" = sant

...och snart så har jag bara hälar och tår kvar att sticka på mina sockar! Det tar sig minsann!

 


RSS 2.0