Stickat: En rosa Riddari


Äntligen var det min tur att få en tröja i Lettlopi!

Och ja, jag förstår verkligen varför barnet som fått Lettlopi-tröjor i födelsedagspresent och julklapp i princip bor i sina - för oj, vilka mysiga tröjor det blir! 
Varma men samtidigt lätta och luftiga! 

Mönster: Riddari (finns att hämta hem via Järbogarns hemsida) 
Garn: Lettlopi (350g av bottenfärgen, 100g cerise, 75g vinrött och 50g ljusrosa + en snutt orange i storlek S/M) 
Stickor: 4mm och 5mm

Gjorde en total miss när jag skulle sticka ihop ärmarna och kroppen och sticka oket - nämligen att jag helt missade att maska av för ärmhålan på kroppen. (Jag märkte ju att jag satt med tio maskor för mycket på oket men tänkte att bara tagit fel på storlek eller så...)

Nåväl, detta upptäcktes när hela tröjan var färdigstickad och jag inte hade någon lust alls att repa upp HELA oket pga det - men med lite kreativt improviserande så fick jag skaplig fason på det hela! 

Så här i efterhand så var det faktiskt inte heller så tokigt att oket blev stickat i en storlek större än tänkt då det gav en bättre passform i förhållande till min kroppsbyggnad och det faktum att jag stickar mönsterstickningen aningens hårdare än det enfärgade! 

Jag tänker också att hantverksskicklighet handlar lika mycket om att kunna kompensera för missar och improvisera som det regelrätta handlaget och hantverket. 

Stickat: Julklapps RiddariLite sent att blogga om en julklapp anno julen 2017 nu kanske, men denna tröja som mitt ylletröjs-älskande barn fick tycker jag allt förtjänar ett inlägg!

Skulle nog tro att detta är det av allt jag stickat som blivit mest använt! Det är faktiskt så att Afmæli-tröjan jag stickade i födelsedagspresent tidigare på hösten 2017 och som användes 24-7 har faktiskt blivit andrahandsvalet när denna är i tvätten eller ute på vädring... 

Mönster: Riddari (finns gratis på Järbo garn hemsida) 
Garn: Lettlopi ❤️
Stickor: 4mm och 5mm

Har gjort nån liten justering i diagrammet på oket men i övrigt har jag faktiskt följ(!) mönstret till punkt och pricka! 

Och ja, som sagt... Den är uppskattad! 


RSS 2.0