En skogspromenad


Stickat: Spring birch leaf shawl aka. Sportlovssjalen

 
 
 
Ett drygt år senare, och därmed alltså inte bara ett sportlov utan två år senare (+ div. andra ledigheter) är min bladmönstrade sjal klar. Mönstret valdes för att 1.) det såg ut som björklöven så att det skulle matcha garnets "späda björklövs-gröna färg 2.) skulle vara så pass enkelt att det inte skulle kräva total koncentration och också vara möjligt att snabbt komma igång med efter en längre paus.
 
Mönster: Birch Leaf Shawl  (aka Bottom-Up Birch)
Garn: 100g Geilsk tynd uld
Stickor: 4mm
 
Sjalen blev så där lagomt stor och luftigt lätt som jag hoppats på och väntat på så jag är nöjd, och en nyfiken katt piggade ju upp fotograferingen!
 
 

Tema: Band

 
Jag har varit med i ett litet pysselbyte på temat "band", och jag skulle pyssla till Juliusdotter med bloggen Stick-Kickar. Jag kände mig väl inte så väldigt kreativ som nöjde mig med att använda band endast som pynt - men jag är samtidigt riktigt nöjd med slutresultatet!
 
Fodralet/börsen går självklart att använda till vad som helst, men är sydd med tanken att den ska kunna husera sticktillbehör och annat smått och gott som kan vara bra att ha med när det ska pysslas ute på färd. Något som jag själv tycker brukar vara bra men knöligt att ta med är extra kablar och rundstickor så dessa fick ett eget fack på baksidan.
 

I ❤ pyssel


Ja, självklart så finns det ju delar i mitt liv som också är väldigt viktiga för mig, ja i vissa fall viktigare - men jag slås ändå lite nu och då av hur viktigt pysslandet är för mig! För att få utlopp för min kreativitet, för återhämtning, för att stilla experimentlustan, för tillfredsställelsen att skapa något vackert och/eller användbart, som meditation...
 
Ja, ni fattar va? Pysslandet fyller helt enkelt många viktiga funktioner för mig. Och faktiskt, det spelar inte så stor roll VAD jag gör. Det viktiga är ATT jag gör något. Pärlar med barnen, stickar på egen hand, brottas med symaskinen, färgar garn, skissar på mönster till något...
 
När jag pysslar mår jag bra, mår jag bra så pysslar jag - och om jag behöver pigga upp mig själv är en stunds pyssel en bra sak att ta till!
 
 

Pysseltest: nagellacksmarmorerade ägg

Det ägg som faktiskt blev rätt läckert! 
 
Efter att först ha sett detta med att marmorera med nagellack inne hos Tyg och otyg och sen ha blivit tipsad av svärmor var jag ju bara tvungen att prova att marmorera med nagellack jag också!
 
Särskilt enkelt var det dock inte, och inte kan jag påstå att jag blev så där superimponerad av reslutatet hela tiden heller...
 
Jovars, rätt lovande!
 
Nja...har ju sett vackrare alster...
 
 

När våren kom till stan


Bland torra löv, dammigt grus och skräp som tinat fram skymtar även några modiga små krokusar - tänk, våren är här! 

Nu blommar papperet!

 
Vi har provat ett för oss nytt pyssel här hemma, nämligen att forma blommor av silkespapper. Två lager silkespapper per blomma som fästs samman med en klick lim. Blommorna fäste vi sen på kvistar med hjälp av sytråd och ytterligare en liten klick lim.
 
Snabbresumén är att detta är ett enkelt och relativt snabbt pyssel som kräver minimalt med utrustning och material (ett ark silkespapper räckte till hela buketten) där resultatet blir väldigt vackert!
 
Just denna bukett var en födelsedags-bukett till en vän, men jag är rätt säker på att det kommer att pysslas fler blommande kvistar här hemma!
 
 
 
 

Karva i avokado - min nya pysselpassion

 
Inspirerad av "Avocado Stones Faces" har jag testat att slöjda/skulptera/tälja i avocadokärnor. Fantastiskt roligt och väldigt enkelt! Prova du med!
 
Det pillriga är att skala av det tunna skalet som täcker de två halvorna av kärnan. Sen är det bara att börja karva! När kärnan är färsk är den mjuk och mycket lätt att arbeta i. När den sen torkat blir den sedan stenhård. Som du ser på halsbandshängena här ovan så har kärnan lite olika färg beroende på hur djupt du täljer. Dessa har jag även behandlat med lite olja och bivax för att få dem lite tåligare mot fukt vilket också gjort att färgen djupnat något. 
 
 
 
 

RSS 2.0