Färdig!Nu är de klara, mina korviga muddar! Har hunnit testa dem några dagar, under burriga mornar och i kyliga föreläsningssalar och de värmer förvånandsvärt bra!

Är faktiskt riktigt nöjd!

Mönster/garn/stickor: 
Stickade av ullgarn, 44 maskor på strumpstickor nr 3½.

Den smalaste röda randen är sex varv bred (räta maskor enbart) och sedan har jag ökat ett varv per rand.
De svarta ränderna är alla lika breda och inledda med ett varv räta maskor för att få en snygg färgövergång och sedan fyra varv med räta maskor för att få till "korvigheten".


Gillar verkligen kombinationen av det strikta, kontrastrika och regelbunda tillsammans med de organiska formerna!

  

Lite sällskap?


GrodvantarnaNu så är lillebrors "Grodvantar" redo att börja användas (även om jag fortfarande funerar så smått på att ge dem en liten punkig frisyr eller nåt annat skoj...)
Håll med om att de blev lite roligare med ögon och röda tungor än de hade varit utan!

Historien bakom dem, alltså att jag skulle ge mig på att sticka ett par vantar till storasystern av den där garnhärvan som för många år sedan skulle blivit en virkad mössa men aldrig kom längre än till att bli ett nystan och att de där vantarna visade sig bli toksmå, den historien kan jag gärna låta blekna bort ur mitt minne för att istället bara glädjas åt att lillebror har fått ett par nya vantar som han gillar! *ler*
Talk to the hand - eller kanske snarare, The hand is talking!?

Denna dagen...

Har förstått att det där med dagens outfit visst är en viktig sak för modebloggare, så jag tänkte passa på att testa jag med... *ler*

So here we go - dagens outfit! (eller ja, de delar av den...)Och sen så har jag fått min första blogg-utmärkelse idag också!
Ett Citron-pris från Med nål och tråd! Tackar!
Detta är vad jag hittat om utmärkelsen...

The Lemonade Award is given by a previos winner to 5 bloggers who have shown great attitudes and/or gratitude this week. It's a great way to show these people that you appriciate them.
All you have to do is:
1. Put the logo on your blog or post.
2. Nominate at least 5 blogs and be sure to link your nominees within your post.
3. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.
4. Share the Love and link to this post and the person from whom you received your award

Liten touch av kedjebrev, eller?

Nåväl, även om jag inte är någon fantast av kedjebrev så uppskattar jag självklart att ha fått utmärkelsen och vill därför inte heller bryta kedjan helt så jag väljer att ge den vidare till min syster och hennes lätt(?) Mando Diao influerade blog!
Min motivering till mitt val är att hon rent allmänt visar "great attitude" och dessutom har jag henne att tacka för att jag tillsist fick tummen ur och skapade mig en skapar-blogg!


Hoo hoo?Kärleksfulla påsklämme-ugglor...

Kaffe Fassett & Payne´s greyHar kikat lite och låtit mig inspireras av Kaffe Fassett .
Fantastiska mönster, modeller och färgkombinationer!

...men här i skissboken fick det bli en stilla studie i Payne´s Grey.

nytt projekt...Äntligen dags för mamman i familjen (dvs. jag) att få sig ett par schysta och värmande muddar!

Stod i valet och kvalet om det skulle få bli ett par neutrala som passar till det mesta eller vad det skulle bli. Det slutade dock med att jag kom ut från butiken med svart och rött garn, så det får bli ett par lite småpunkiga muddar denna gång - och tids nog blir det nog ett par neutrala muddar också... eller kanske sånna med en flerfärgat garn i de slätstickade partierna... eller kanske...  ja, ni förstår - det lär bli fler muddar! *ler*

Planen är att de ska bli lite längre än rena pulsvärmare, kanske så att de räcker upp över halva underarmen lite drygt?

Återkommer med slutresultatet senare...

Warm hands - warm heart?Pappans Alla hjärtans-dags-vantar är klara och väntar bara på att pappan ska komma hem så de kan överlämnas!

Garn: Lovikka från Järbo garn

Mönster: Utgick från Järbo garns gratismönster för att få rätt storlek på vantarna men ändrat lite då jag ville sticka dem randiga med raka, släta skaft istället för den klassiska enfärgade Lovikka-modellen.

Stickor:
strumpstickor av bambu nr 5

Hade lite olika funderingar kring hur breda ränderna skulle vara. Slutresultatet med 5 varv/färg blev väl egentligen ett mellanting mellan de alternativ jag först valde mellan - och jag tycker att det passade väldigt bra!
Ett plus var också att ränderna då var nog smala för att låta garnet av den andra färgen "ligga kvar" på baksidan mellan färgbytena utan att det blev trådigt och rörigt inne i vanten - och jag slapp en uppsjö av trådändar  att fästa när vantarna var klara!

Nu hoppas vi barar på att vantarna passar också!  ♥
För evigt blommar kärlekenEn evigt blommande kärleksbukett av röda och ceriserosa hjärtan har storasyster och mamma pysslat tillsammans inför alla hjärtans dag!

Idén hittades HÄR - och modifierades sedan något utifrån vilket material som fanns hemma!

Här har det använt silkespapper upplimmat på vanligt skrivarpapper för att få lite stabilitet.
Storasyster valde att göra små, enkelsidiga hjärtan som hon fäste på kvistarna med tejp.
Mamman valde att göra lite större, dubbelsidiga  hjärtan som fästes ihop kring kvistarna med limstift.
    
Converse


Be true...


Lite omvandling...

Jag tycker att det är synd när funktionella, praktiska saker bara blir liggande för att de känns trista och fula.
Lika synd tycker jag att det är när fina, vackra saker bara blir liggande och aldrig kommer till användning.

Då tycker jag att det är bra när man gör något åt saken så att de kan komma till nytta igen!

Som den här väskan...

  


En enkel men praktisk väska i kraftigt canvastyg, från början dekorerad med stor dödskalle av strass-stenar, och dessutom med hjärtformade ögonhålor  (syns lite dåligt på förebilden då jag redan hunnit pilla bort en del dekorstenar)
Visst, någon stans, någon gång kan den säkert ses som snygg och lite söt-tuff så där, men för mig, nu, kändes den bara fel...

MEN... efter en massa pillrande och klösande för att avlägsna alla de faststrukna stenarna och en stund vid symaskinen fick inte bara väskan ett nytt liv. Även en av mina favorit-loppis-fynd-dukar fick ett mer aktivt liv än att bara ligga i en låda - och jag har en glad tulpan-väska att ha med mig varje dag jag är i skolan! *glad*

Blommor och choklad - det gör mig så glad!De bästa överrsakningarna är de man verkligen inte förväntat sig!

Så som fina blommor och lite choklad en vanlig torsdag... *mmmm*

Pluggdag...En 12x12 LO som visserligen är rätt gammal vid det här laget, men den känndes på något sätt passande för en hemma-plugg-dag som denna!

Ur skissboken: Februariängel


I väntan på påsken...Kombinationen av några lediga dagar att bara vara och umgås i kombination med god mat och (för det mesta) skönt vårvinterväder utan alltför mycket krav och måsten gör påsken till en trevlig tid och jag har börjat gilla påsken som högtid allt mer de senaste åren.

Vintern har, efter 1½ vecka med förkylning och mulet väder, börjat stå mig smått upp ihalsen så jag kikade här om dagen i min kalender om det inte snart är dags att ta fram lite påskpynt eller åtminstone ta in lite påskris och klä med fina fjädrar...men icke! Det är mer än TVÅ månader till påsk, och därmed inte dags för ens det minsta lilla påskpynt än på flera veckor...  *suck*

Som tur är var det iaf strålande sol idag och det känns åter igen rätt ok med vinter, och snön jo, den är ok den med, så länge den gnistrar och glimmar så som den gjorde idag - och i väntan på påsktuppar får vi glädjas av denna vackra pippi på vår köksvägg!

Ur skissboken: Låt tanken sväva fri


RSS 2.0