Sytt: Haremsbyxor till Lillskrotet

Lillskrotet har länge frågat efter ett par "sånna byxor som sitter ihop", alltså ett par haremsbyxor. Dessutom har önskemål om att få lära sig att sy kommit allt mer frekvent så idag, en lite piggare VAB-dag när febern lättat, gjorde vi tillslut slag i saken!

Mönstret är enklast möjliga. En kvadrat du viker på hälften till en triangel där hörnen klipps av för att göra hål för fötter och midja. På dessa sydda jag på en linning där vi trädde i en resår, men det går säkert bra med mudd om du hellre vill ha det.

Idel återbruk blev det då i alla fall, så när som på sytråden! Tyget är mjukt och urtvättat påslakan och resåren räddades från ett par byxor som gjort sitt.

Viss utmaning var det dock att få till det så att Lillskrotet skulle kunna sy själv som önskat - men det gick att lösa det med!


DIY postcard swap - redo att skicka!

Mina vykort till den vykorts-swap som iHanna annordnar är färdig och redo att skickas!

Som alltid när det gäller pysselbyten så har det varit skoj att skapa - och det känns onekligen spännade att skicka iväg dessa kort över världen!

Hade lite problem med att baksidorna ville till att lossna (dåligt limstift?) varför en sista minuten nödlösning blev att sy ett par wild style - sömmar på maskin längs kanten på varje kort. Vore ju trist om adressen trillar av liksom... 😉


På stickorna: sjalen Match & move

Har lagt upp ett nytt projekt på stickorna nämligen sjalen Match & move av Martina Behm. Originalet är stickat blockrandig i två färger men min blir regnbågsfärgad och åskgrått, av en salig blandning av restgarner, garner från samlingen här hemma och garn som är köpt och färgat speciellt för detta projekt.

Sjalen Match & move av Martina Behm

Garn: sockgarn ca 420m/100g
Stickor: 3mm


RSS 2.0