VAB-dag med takdropp

 

En sån där "första feberfria dagen"-dag ni vet, när barnet inte är helt i skick för skola/förskola men samtidigt så piggt att det kan bestämma sig för att inte alls vilja sova middag som vanligt utan nöja sig med en kvarts power nap, och mamman som hade tänkt plugga ikapp lite under sovstunden som aldrig blev av får allt fler gråa hår...

 

Ja, en sån dag är det särskilt välgörande för både barn och förälder att gå ut i snön och få lite sol och friskluft!

 

Visste ni förresten att takdroppet låter helt annorlunda när det landar på en spade av plast än när det landar på altanens trädäck?

 

Jorru, så är det! För det har lillskrotet upptäckt minsann!


Chillar lite...

 

Jag förstår inte hur veckorna kan gå så fort!?

 

Hips vips och hela veckan har gått, och jag, ja jag har då bara hunnit en bråkdel av det jag hade tänkt att jag skulle hinna med!

 

Tur ändå att det då kommer helger med regelbundna mellanrum så att en kan hämta andan. Helger där en, mellan dammsugning, begränsning av skärmtid för de stora barnen och matlagning, kan chilla lite i soffan med en stickning och en febrig liten unge.

 


En enad agenda, till sist!

 

Usel bild till trots så tycks vi, garnet och jag, äntligen ha enats kring en gemensam agenda för den här tröjan! Halsringning, ärmavslut, vidd...

 

 Det börjar kännas som om vi är på rätt spår nu!


Hurra för nya erfarenheter!

 

Jag vet inte hur det är för er, men för mig blir det inte så ofta som jag får lära mig nya kunskaper och prova på nya saker - framförallt inte om jag jämför med lillskrotet som upplever saker för första gången mest hela tiden!

 

Men plötsligt händer det!

 

Snöskottning med fyrhjuling OCH byte av låskolv under en och samma vecka! Första gången för bägge de sakerna! Och visste ni förresten att man böjer ordet få till få, färre, färst? Det hade jag själv ingen aning om förrän här om dagen!

 

Minsann, det är sant som det sägs - det är aldrig för sent att lära sig!


De vackra vårvintervidderna

 
Det hade varit bra fint att ha varit till fjälls just nu...
 

Proteststickning pågår!

Jag har lagt upp en ny stickning.
Delvis som protest mot projekt som bara trasslar och inte blir som man vill. Delvis för att lillebror ska få en egen halsdukssjal.

Randad i Drops classic alpacka och Drops Delight. Enkelt och effektfullt.

Ett bombsäkert projekt som garanterat blir BRA!

Revanch!


En snörik söndagspromenad

 

Sämre kan man ju ha när man ska sova middag...

 


Lite blandad lördag

 

 

Vissa lördagar är mer omväxlande än andra!

 

Lite snöskottning, lite matexperimenterande.

Lite bioskjutsande, lite häng hemma hos en vän.

 

Lite melodifestival-tittande med en skara barn (nej, vi var inte ense huruvida det var ett misstag eller superduperbra att Sean Banan gick vidare...) och så också lite afternoon tea tillsammans med gänget bakom Jabbo. Alltid trevligt närskapande människor samlas så där, och upplägget låter tilltalande tycker jag. Som någon form av Etsy eller Epla, typ? De hade då i alla fall sytt upp de snyggaste reklamkassarna jag sett på länge. Återbrukade tyger och dekorerade med en sån QR-kod.

 

Smart och snyggt!

 

Ett samtal kring vikten av att faktiskt ta betalt för sitt hantverk kom också upp - för ja, jag tycker att hantverk ofta värderas på tok för låg!vDet är faktiskt varken sunt, rimligt eller vettigt att försöka tävla med multinationella företag som anställer underbetalda arbetare för att producera sina pridukter. Ingen vinner på det.

 

Hellre då att inhemska hantverkare går före och visar vägen. Visar värdet i hantverket. Hur mycket tid och tanke som ligger bakom det handarbetade. Kanske att det också kan göra att människor får upp ögonen för det absurda i hur lite många kläder och saker egentligen kostar om man ser till arbetet och materialet som lagts ned i dem. Få upp ögonen för det absurda i hur konsumtionssamhället utvecklat sig.


Tips om utlottningar!

Två fina bloggar/bloggar har utlottningar samtidigt!
 
Nitsirk lottar ut både ett spinnpaket och ett garnpaket - och Karin med Brödösens blogg lottar ut exemplar av de böcker som hon har designat omslagen till!
 
 
Själv skulle jag gärna vinna alla tre utlottnignarna... chansen till det är visserligen minimal men man kan ju alltid drömma och hoppas, eller hur?
 
Edit 130208: Nämen titta! Detta tycks vara utlottningarnas vecka verkligen! Pysselfarmor har också utlottning och lottar ut boken "Från hood till skjortklänning"!
 
 
Precis som de andra tre är det dragning nu på söndag!

Det som kallas loppislycka

 
Jomen visst var det Finlaysons "Sven Dufva" jag hittade där i stuvkorgen på loppisen! Visserligen just då ihopsytt till någon slags udda gardin(?) och enligt prislappen kallades det "Hundtäcke" och kostade mig en guldtia.
 
Har tidigare sett den röd/rosa varianten av samma tryck i olika web-butiker och på Tradera och blivit lite kär - men priserna har satt stopp. Jag har tyvärr inte utrymme att spontanköpa urtvättade gamla lakan för flera hundra -så ni kan ju förstå min lycka när jag siktade det här tyget!  Knappt använt alls om man ser till hur fina färgerna är och härliga duvor som svävar omkring i allt det blå. Ett riktigt kap med andra ord!
 
Vi får väl se vad det blir av det. NÅT ska det då bli i allafall, för utöver de meter på helbredd som är med på bilden finns det även några mindre bitar, alldeles lagomt små för att våga mig på lite testprojekt i väntan på att jag ska få mod att klippa i det stora stycket...

Varför skulle jag vilja det?

 

Reklam är spännande tycker jag.

 

Jag menar, att den finns betyder ju att där finns en marknad och pengar att tjäna. Hade det inte funnits det hade inte heller reklamen funnits.

Ibland får den mig dock att börja undra...

 

 

Hur stor är egentligen marknaden för taxeringskalendrar ex.?

 

Visst för de som när drömmar om att bli 2010-talets Robin Hood och i sann Karl-Bertil Jonsson anda ta från de rika och ge till de fattiga kan det kanske vara intressant - men för övriga?

 

Jag ser helt klart en mening i att hålla koll på löneläget inom sin egen branch för att vara förberedd inför löneförhandlingar och så - men att hålla koll på exakt vad grannarna tjänar? Varför skulle jag vilja det? Och varför skulle jag betala flera hundra för att kunna göra det?


RSS 2.0