Tips från coachen

Till alla er som går och funderar på om inte en mycoplasmainfektion vore något att satsa på kan jag bara säga - släpp den tanken pronto!

Visst, du kan ha turen att bara få lite feber och hosta som ger med sig efter någon vecka, men du kan också få hög feber i många dagar och kanske lunginflamation på det också och på grund av allt detta få spendera ett par dygn på sjukhus med syrgas och vätskedropp och sen avsluta hela cirkusen med att knapra antibiotika.

Det kan även bli så att du en eller ett par veckor senare, när du egentligen är "frisk" fortfarande har ungefär samma ork och flås som en gammal storrökare vilket gör det svårt att fungera riktigt bra vare sig som förälder, partner eller något annat.
 
Så som som sagt var - funderar du på mycoplasma?
Tänk om och satsa på något annat!Orsaken till tystnaden

Nejdå, jag har inte slutat blogga.
Inte heller har jag blivit kidnappad av marsianer.

Däremot har vi varit sjuka här hemma om vart annat och har under de senaste veckorna nog fyllt detta års kvot av sjukvårdskontakter med råge. Att påstå att vi är friska nu är väl lite att ta i - men vi är i alla fall hemma allesammans nu så det ser äntligen ut att gå åt rätt håll!

Det är gånger som dessa det är guld värt med vänner och familj som kan hjälpa till att skjutsa, handla, repa bilen och annat som behövs och underlättar så fantastiskt mycket när allt skiter sig - Tack alla!Nytillskottet i köksskåpetEfter att ha visat julklappar jag har gett bort känns det lägligt att visa en julklapp som jag har fått också, eller hur? Från mina föräldrar fick jag en loppisfyndad (pluspoäng redan där!) teservis från Töreboda keramik. Komplett med en helt otroligt läcker kanna, sex uppsättningar med kopp, fat och assiett och dessutom mjölkkanna och sockerskål!Jag får dock känslan att kannan och kopparna är från två skilda kollektioner? Glasyren är nästa helt lika, men bara nästan, och det är något i formen och uttrycket som skiljer. Kannan är liksom mer... jag tror det ord jag söker är stringent?
Lite mer rak. Lite mer sammanhållen och exakt.

Eller vad säger ni?
En svart tekanna flyttar in.
En annan svart tekanna flyttar ut.

Också ett sätt att börja helgenStorasyster läser Harry Potter, lillebror bygger Lego och har räddat upp Legolådan från golvet där bäbisen kryper/hasar kors och tvärs och plockar med allt han kan komma åt.

Själv tar jag min plats i soffan med kaffe och stickning.
Första lugna stickstunden på bra länge.

En skön start på helgen helt enkelt!

Nästankryparens nya byxor


 
Vår tidigare så stilla och relativt lugna bäbis har bestämt sig för att lära sig krypa och lever just nu efter mottona "fullt ös - medvetslös"  och "så länge jag rör mig så somnar jag inte". Ett ypperligt tillfälle för pysslande mamman att testa att göra egna anti-halk-kläder med andra ord!

Efter lite sökande på nätet tycks det som folk använt sig av till egna halksockor och så vara en sån textilfärg som liksom puffar upp sig när man fixerar den.

En liten recention då;
Funktionen tycks ha blivit helt ok.
Bättre fäste än bara bomullstrikå helt klart!
Hållbarheten verkar det vara lite sämre med då en av linjerna hade börjat lossna redan efter första tvätten.

Jag kommer dock helt klart att våga mig på att anti-halk-behandla fler plagg! Just nu lutar det åt att ett par av storasysters utslitna och urvuxna strumpbyxor ska få bli kapade och ritade på och på så sätt få ett vidare liv som halkmuddar att sätta utanpå bäbisens vanliga byxor!


Före och efter fixering

"Jag vet inte vad jag ska göra"-snurrorNästa gång barnen inte vet vad de ska göra så vet de vad de ska göra!

För egen del känns inte det där med att inte ha något att göra eller inte veta vad jag ska göra som något direkt aktuellt problem...

Sista rycket på jullovetHur kommer det sig att det alltid känns som att loven tar slut precis när man verkligen kommit in i schysta lov-rutiner? Nåväl, lillebror deklarerade i alla fall i morse att han ska göra MASSOR av roliga saker de här sista dagarna!

Hitills idag har pyssel, lite legobygge och lek ute i snön avklarats. Leken i snön inkl. räddningsaktion för att gräva fram storasysters sko som fastnat skall tilläggas, så det blev även lite vardagsdramatik mitt i allt. För stunden är det lördagsgodis och en stund vid datorn som gäller. Tro vad som kommer att ske resten av lovet?

Själv hoppas jag på solsken och lite grillning!

Systerklappen"Långa armar, korta ärmar
Här är klappen som dig värmar!"

Nödrim är också rim! Det är viktigt att komma ihåg i julrimstider!

Nåväl, min syster råkar, liksom jag, ofta ut för gisslet med ärmar som är för korta. Detta i kombination med att sitta i kalla lektionssalar är ingen hit, och enklaste (och snyggaste?) lösningen på det kylslagna problemet är ett par pulsvärmare/pärlmuddar!

Stickor: 2½mm
Garn: Bambino ull, ca 35g kanske?
Mönster: En rapport över 20 varv x 5
Övrigt: 150 glaspärlor/mudd

Bra och dåligt: Det blev bra med zz mönstret som gick jämt upp runt mudden. På minussidan ska väl vara det att jag bara hade hunnit sticka dem när hon skulle få dem så hon fick ett par halvfärdiga muddar i paketet som jag sytt ihop i efterhand...


Vit som snö - eller?Vit som snö brukar man säga - men nja, inte alltid väl?


Det jag däremot helt och fullt säkert vet är att det är oändligt mycket enklare och behagligare att skotta snö utan gravidmage och foglossning!
 

Får man lov att fiska lite röster?

Jag hittade en bärsjals-desig-tävling hos Ooiebeest precis före nyår som jag skickade in bidrag till och nu är det dags för omröstning!  Tyvärr tycks det ha blivit något galet med den där web-röstningen så röster på vissa av bidragen (där i bland mitt, Ontwerp 30) aldrig registreras.

Istället får man lov att maila in sin röst till info@ooiebeest.nl

Onödigt omständigt när ett litet klick borde räcka?

Absolut!

Men om du gillar min regnbågsvariant och känner att du har tid och lust så får du gärna maila in en röst på Ontwerp 30 för jag tycker att det vore väldigt roligt om min design fick en chans att kanske bli uppvävd!

(röstningen pågår januari månad ut)


En oro för det nya året
...ja, alltså en oro som i en sån mobil/festkrona i stil med den Svala gjorde, inte oro som i orolig.
(som tur är)

Material: Lite blandat återbruk så där - locket från en pepparkaksburk, de sista bitarna av lakanet som blev en spökzombie-dräkt till halloween piffat med mazarinformar som blivit blommor.

De där rivna trasorna får mig lite att tänka på sånna där böneflaggor.
De där som liksom fransar upp sig och sprider sina trådar i vinden.
Känns som att det kan passa bra nu, med alla förhoppningar och önskningar inför det nya året och allt vad det ska komma att innehålla!

RSS 2.0