Stickinspiration!Jg börjar ana ett mönster...

"Jag ska bara kila in och lämna tillbaka en bok" brukar allt som oftast sluta med att jag kommer därifrån med en ny trave böcker. Och i brist på sticktid (tänk ändå om man kunde låna TID på bibblan!?!) så lånar jag stickböcker att bläddra i och inspireras av!

Har inte hunnit testa något av mönstren så hur välskrivna de är vågar jag mig inte på att säga något om, men en inspirationsrecention vågar mig ändå på...

STICKA av Nina Sagulin - Blandan kompott skulle jag säga, från enkla halsdukar av effektgarner till flera snygga och stilrena koftor och tröjor av olika svårighetsgrad. Små snabba iPodfordral och mer tidskrävande projekt blandat. Lite av varje liksom!

Vampyrstickning  av Genevieve Miller - Även om jag inte har hängt med i vampyrtrenden så är jag lite svag för temaböcker, det ska erkännas... Har en bekant som beställde hem boken till biblioteket på den högstadieskola där hon jobbar och där blev den utlånad direkt, vilket jag helt förstår! Jag hade också velat sticka en flätstickad krage till skydd för blodtörstiga vampyrer eller kanske en varulvsmössa när jag var tonåring! (eller förresten, det vill jag nog fortfarande när jag tänker efter...)

Sticka mera småvarmt av Johanna Wallin - Som inspirations gillar jag den här boken skarpt! De temainspirerade seten med sockor/mössa/vantar/halsduk/krage ger mig massor av sticklust och jag gillar hur det ges prov på relativt enkla men mycket effektfulla dekorationstekniker, som mjölkskumskanter på caffe latte muddarna eller hur man kan starta en stickning genom att fläta ihop stickade snoddar och plocka upp maskor från dem.


Hurra för bibliotek säger jag bara!Hipp hurra för vår bäbis idag!

image description
Tänka sig, nu har vi en liten ettåring här hemma!
Tänk vad tiden (och bäbisen!) går fort!

Tänk bara så mycket som har hänt det här året!
Från ett litet pyre som mest bara sov och ammade till ett barn som på egna ben vandrar bort till trädkojan för att åka rutchkana!

Ett fantastiskt år har det då varit!
Och till helgen blir det firande och kalas!

Kanske läge nu att börja kalla bäbisen för "barnet" istället?
Nu när både promenadpremiären och ettårsdagen är avverkade? Eller kan man fortsätta att vara bäbis fastän man inte är pytteliten längre?
Storasyster, Lillebror och Barnet låter ju förresten rätt knasigt.
Kanske Storasyster, Lillebror och Lillskrot?

Det tål att funderas på...

Smått om tid = små projektNär det är kort om sticktid är det skönt att röja igenom ett litet snabbt projekt nån gång ibland, liksom bara för att bli påmind om hur det känns att faktiskt få något färdigt - och när man stickar i storlek lagom för en nalle, i Raggi (rester från pippitröjan där i bakgrunden) med 5½mm stickor och så blir en kofta verkligen klar fortare än kvickt!

Perfekt!

Jag kan även passa på att presentera Kensington, bäbisens alldeles egna London-nalle! En London-nalle är alltså en nalle från Hamley´s i London, från deras build a bear/bear factory där man väljer modell, får välja hur man vill ha nallen stoppad, får lägga i ett hjärta, döpa den osv. Storasyster och lillebror har fått var sin när de var små när mormorn varit på Londonresa, och nu i år fick alltså bäbisen en som en lite tidig ettårspresent när vi själva var i London!

Jag ska erkänna att jag hoppas på att bäbisen kommer att tycka att det är roligt med kläder till sina gosedjur så att jag får anledning att sticka fler små minimala koftor - för oj så skoj det är!

Äntligen en smak av sommar!Det har varit trögt här uppe i norr.
Våren höll sig envetet kvar.
Men nu, antligen, har vi fått lite sommarvärme!

Välkommen grönska och ljumma kvällar!
Välkommen morgonkaffe på trappen och barfotadagar!
Så som vi väntat och längtat!

EFIT 25/5 Towel Day


image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Idag är det alltså Handduksdagen eller Towel Day, som firas till minne av författaren Douglas Adams, och mitt bidrag till dagen blev en EFIT (ett foto i timmen). Min handduk för dagen var en rutvävd vikblöja (som visserligen aldrig använts som just blöja) som jag tycker helt klart uppfyller den mångsidighet som förväntas av en liftares handduk!

Hilka, grytlapp, solskydd, titt ut duk - möjligheterna är oändliga!

Idag kändes egentligen som en rätt oproduktiv dag, men när jag tittar tillbaka på bilderna från dagen inser jag att det blivit en del gjort ändå. Bakat födelsedagsfika, planterat penséer, lekt titt ut, lagat middag, spanat på gräsklipparen, letat fram Barda smycken (ni som har barn i skolåldern vet kanske vad det gäller?), knaprat chips och tittat på Barda-repris, stickat och tittat på Let´s dance, pysslat en dolk...
Ja förrutom då att äta frukost, lunch och middag och tvättat och annat som aldrig fastnade på bild...

SjallyckaSolsken och en sprillans ny regnbågssjal.
Bättre förutsättningar än så kan man ju inte ha för en tur på stan!

Tack Ooiebeest!

Det är inslaget som gör´t!


Purpura Llamativa (nederst) och Fusion de Oro (överst)
Samma varp, bara olika inslag - och jag tycker att det är faschinerande!

Att färgerna kan ta sig så olika ut, bara för att inslaget är olika!
Ljunglila för Purpura Llamativa och Solgult för Fusion de Oro.


Låt mig presentera: Girasol Metamorphosis


Girasol Metamorphosis Purpura Llamativa resp. Fusion de Oro

Jag var ju med i en sjaldesign-tvling som jag hade den stora turen att vinna, och nu idag kom sjalarna! Ja, jag fick ju en med gult inslag som vinst, men kunde inte låta bli att beställa en med lila inslag också.
Jag menar, hur ofta kommer jag ha chansen att köpa en sjal som jag själv designat?! En som är precis som jag vill ha den?!

Har varit minst sagt nervös hur det gula inslaget, det inslag som jag valde till sjalen, skulle ta sig ut i verkligheten. Skulle den kanske bli alldeles galet gul eller konstigt kräkfärgad? En riktigt vedervärdigt ful regbågssjal? Men, nej! Tvärt om! Fusion de Oro blev just så glad och solig som jag hoppades på! Ett riktigt vitaminpiller!

Dessutom blevb jag väldigt glad nr jag fick se att det metamorfosiska med Girasol Metamorphosis, att den kan ändra färg beroende på vilken färg man har uppåt när man knyter sjalen faktiskt fungerade i praktiken också och inte bara i teorin! (Fusion de Oro på bilderna nedan)
Hur coolt känns inte detta då?


Måndag morgon

image description

Regn ute och en pigg och glad bäbis inne.

Jag gör mitt bästa för att övertyga en skeptisk lillebror om det goda i idén att gå ut och bygga pionstöd regnet till trots.

Det går så där.
Tar nog lite mer kaffe så länge.

Pysselshoppingen då?Jag fick ju in en hel radda med bra tips, både allmänt inför en London resa men kanske främst när det kommer till var man kan hitta pyssel/skapande-material! Nu fanns det ju begränsningar både vad det gäller tid och pengar som gjorde att jag fick lov att prioritera (och prioritera bort) och min pysselshopping fick därför avgränsas till en tur till Angel där man hittar både Ray Stitch, Loop och Cass Art.

Ray Stitch - Många fina tyger! Många mönstrade bomullstyger bland annat som säkert skulle göra sig alldeles förträffligt till lapparbeten! Känner mig riktigt stolt över mig själv som de trådiga frestelserna till trots sansade mig och faktiskt inte köpte något alls(!) där. Trots allt finns det ju en del tyg hemma sedan tidigare, och inte har jag något särskilt syprojekt i tankarna heller...

Loop - En liten söt och hemtrevlig butik i två våningar, inne på en liten smal bakgata tillsammans med små antikaffärer där jag kunnat stanna länge, länge. Alldeles väldigt många fina (och tyvärr ganska dyra) garner. Många handfärgade ullgarner bland annat. Blev inget garn för mig denna gång men väl en uppsättning strumstickor av rosenträ.

Cass Art - Inte heller den butiken gjorde mig besviken - tvärt om!
De visade sig ha just sånna stifthållare (som tydligen heter clutch pencils på engelska) som jag hade hoppats på att hitta! Och extra stift! Så nu är jag laddad med blyertspennor för ett bra tag framöver! Skissböcker blev det också. Tre olika. Och en trave med 75 kartongblad i 75 olika färger - vem kan motstå det liksom?! Promarkers har jag läst mycket om och varit nyfiken på att prova, men med pennor á 25-30 kronor/styck har jag tvekat. £12.95 för 13 stycken kändes betydligt mer lagom! Är inte alls van att teckna med tusch så det krävs en del övning känner jag... missade dessutom att köpa papper som funkar bra för markerpennor så det måste jag kolla efter här hemma nu. Någon som har tips på bra och prisvärda markerblock?


Inte riktigt pyssel kanske, men nästan...
Vi passerade oplanerat en Legobutik där man fick plocka ihop sina egna minifigurer med tillbehör. Tre stycken för £3.50 - helt ok.
Själv tycker jag att det behövs mer tjejer i Legovärlden!
Gärna utrustade med kamera och laptop.


Kalkonen fick följa med eftersom storasyster och lillbror önskat sig en...

London runt tillsammans med en bäbisAtt resa med barn ger onekligen lite annorlunda resor än om man reser bara vuxna! Att sätta sig på en pub, vila fötterna, prova något av de lokala ölsorterna och i godan ro injuta av maten och insupa atmosfären, ja - det var ju bara att glömma denna resan. Precis som hemma var det snabba, effektiva måltider som gällde. Besöket på Tate Modern fick även det avslutas tidigare än planerat då bäbisen snabbt upptäckte att det ekade alldeles väldigt bra om man ropade HÖGT i de stora utställningssalarna...

Man får helt enkelt anpassa vad man gör till vad som går att göra! Middagen ute på restaurang får bytas ut mot hämtmat från det lokala fish & chipshaket och pubbesök kan med fördel ersättas av besök i en trevlig park! Just parkbesök var härliga att varva stadsvandrandet med och gav bra tillfällen för bäbisen att vandra fritt en stund. I ena hörnet av Kensington park finns en lekplats till minnet av Prinsessan Diana som verkligen är att rekommendera! Fantastiskt fin, indelad i flera mindre avskärmade delar med gungor, tipis, ett skepp att klättra i, sandlådor, klätterställningar, växter att gömma sig bland osv. Dessutom bara öppen för barn och deras vuxna! Vill du som vuxen utan medföljande barn får du titta på parken under en bestämd visningstimme på morgonen. Antagligen är den rätt poppis den där parken, men när vi var där en småmulen torsdagsförmiddag var det bara vi och några få andra där. Rekommenderas verkligen!

Vi valde att inte ta med någon vagn alls på denna resa. Inte ens en liten sulky. Och för det är jag väldigt glad! Det är verkligen en frihet att kunna ta sig fram var som helst, hur som helst, utan att behöva hindras av kullerstensgator, trånga butiker, trappor, rulltrappor eller jättegap mellan tunnelbanevagn och perrong och annat som ställer till det när man ska ta sig runt med en barnvagn! Istället för vagn tog vi med en bra sele (i vårt fall en Tula Toddler) och bäbisen fick variera mellan att bli buren och att knata själv. Bäbisen var nöjd och belåten med upplägget och dessutom gick det finfint att amma "on the go" när det behövdes. Liksom bäbisvarianten av en take away latte?


Spridda bilder från London

Det vara bara den lilla pluttiga digitalkameran som fick följa med så kvaliten på bilderna blev också därefter. Inser så här i efterhand att vi knappt har en endaste "mitt i stora staden"-bild. Inte en endaste liten röd dubbeldäckarbuss har fastna på kort och inte Tower Bridge, London Eye, Tate Modern eller några fish and chips heller för den delen.

Kanske tur ändå att jag köpte de där vykorten?

Åter till vardagenVi är tillbaka i vardagen igen och på köksgolvet råder åter kaos.

Borta bra men hemma bäst?

See you later alligator, after a while crocodile...Bloggpausar några dagar - på återseende nästa vecka!
Av gamla förpackningar #2 - monsterEtt lite lätt skräckslaget monster - skapat av storasyster.

Det syns kanske lite dåligt på bilden, men det är liksom fjälligt, med huvud och kropp täckta av små bitar utklippta ur rödmålat papper.

Av gamla förpackningar #1 - sticketui


Kan detta verkligen bli ett sticketui?
Jomenvisst kan det bli det!

Jag gillar verkligen mina korta små trästickor, men de smalaste är ju verkligen som små tandpetare, och jag är alltid rädd att jag ska bryta av dem av misstag! I det stora stickfodralet försvinner de nästan bland alla de stora, tjockare stickorna, så jag kände att det var på tiden att jag ordnade en egen förvaring för de små korta och tunna stickorna!


Resårer håller stickorna på plats på bägge sidor av "flärpen"...


...och när man vikt ihop etuit med stickorna i tryggt förvar där inne hålls hela paketet ihop av en snodd och en piffigt röd knapp!Förresten, vilken storlek på bilderna föredrar ni som läser min blogg? Så stora som dessa eller lite mindre? Har själv en pluttskärm och då känns dessa rätt lagom, men kanske att de blir FÖR stora på en stor skärm?

Det blev en ny dragkedja trots allt.

Bara så ni vet så fick den slitna Kånken-ryggan en ny dragkedja ändå.

90cm dragkedja på metervara, en del pillerjoxgöra med att sprätta den gamla dragkedjan och nåla och sy den nya var vad som behövdes.

Materialkostaden blev 20:- + lite frakt och sytråd.
Tidsåtgången har jag ingen aning om då arbetet avbröts 372ggr ungefär (kändes det som) av blöjbyten, sövning av bäbis, amning, lunch, avröjning av bord och annat som hör en småbarnförälders dag till.

Riktigt fint blev det. Och riktigt nöjd är jag att jag tack vare peppen i kommentarerna faktiskt gav Kånken en chans till!

Bästa överraskningen var att det ju gick finfint att sätta på löparna på varsin ände av den där metervara-dragkedjan! Det visste jag inte om det skulle funka förrän jag faktiskt testade! Tjoho för det! Och tjoho för peppande bloggkommentarer som får en att ta sig för projekt man annars aldrig skulle gett en chans!


Alla dessa saker jag vill göra!

De börjar samlas i stora högar nu.
I drivor, huller om buller.
Överallt och ingenstans.
Alla dessa idéer.
Saker jag vill göra.
Små och stora projekt.

Den där tunikan jag vill sy till mig själv.
Alla de där utflykterna jag vill göra tillsammans med barnen.
Sitta och plugga på biblioteket timme ut och timme in.
Få dyka in bland alla samlande bomullstyger och sätta igång det där stooooora lapptäcket jag drömmer om att sy.
Alla små och stora husrenoveringsprojekt.
Alla saker jag vill lära mig.
Alla platser jag vill se.
All god mat jag vill lära mig att laga (och få äta)

Att bara få sitta och sticka en stund.
Dricka te och lyssna på en bra bok.

Hur jag ska hinna allt jag vill vet jag inte.
(Antaligen kommer jag bara hinna en bråkdel, om ens det)
I vilken ände jag ska börja vet jag inte heller.

Det jag helt säkert vet är att jag aldrig kommer att vara göralös.Sköna maj välkommen

image description

- Tussilago
- Krokus
- Nässelfjärilar
- Humlor
- Blåsippor
- Gröna blad på träden
- Barfotaväder

Jo tack, det börjar ta sig, även om det är en bit kvar till sommar fortfarande. Storasyster har i alla fall svidat om till tygskor.

Ett vårtecken så gott som något!

RSS 2.0