På tur i vårvintersolen

Vi tog en tur upp i skogen idag.

I solen.

En promenad i maklig takt med små fotopauser nu och då.Stickat: Hedwig-halvvantar till storasyster

 

 
Vad kan man lämpligen göra av ett 50g nystan lila Organic Wool + Nettles från Onion? Ja, det var en fråga jag ställt mig ett bra tag.
 
Halsduk - aaaaaalldeles för lite garn för det!
Strumpor? Nja, möjligtvis till lillskrotet som redan har massor.
Mössa? Nej, tyvärr lite för lite garn för det med...
 
...men ett par halvvantar? DET borde väl garnet räcka till i alla fall?
 
Och ja, se det gjorde det!
Och det blev ett par Hedwig-halvvantar till vår Harry Potter-älskande storasyster här hemma, eller som de fick heta på Ravelry; Purple Hedwig fingerless mitts
 
Modellen är i storlek "stort barn/pytteliten dam", typ. De är stickade på stickor 5mm, 32 maskor runt om, 2x2 ribb upptill och nedtill och ca 45 varv höga allt som allt. Ugglorna är gamla favoriter som jag tidigare stickat både på min OWLS av Katie Davies och min ugglemössa. Denna gång är de stickade över 12 maskor + 2 aviga maskor på varje sida för att lyfta fram dem från resten av den annars slätstickad halvvanten, och som vanligt så är det loppis-fyndade knappar till ögon!
 
 

Creationary! Woho!Tycker du att det är skoj att bygga Lego och ännu inte testat spelet "Creationary" så är min direkta uppmaning att prova det så snart du får möjlighet!

Tänk "Pictionary", fast i Lego, där du ska bygga allt möjligt, från en fladdermus, rullskridskor, en lavin, en brödrost till radiomasten(?) här nedan och sedan gissa på varandras byggen.

SÅ SKOJ!

Jag och lillebror hade dessutom ett härligt kreativa flyt i byggandet när vi spelade nu senast, och då blir det så klart ännu roligare!
Tvära kast och lite vårnaivitet


Förra helgen. Ljuvligt! Det var barmark, sol, plusgrader och vi tog tillfället i akt att bränna ris och ställa undan skidor och snowracers...


...för att sedan vakna upp till en VIT värld någon dag senare. Vitt, vitt, vitt! Allt var vitt och täckt av ett tjockt täcke av snö.


Nu har jag accepterat läget att ok, det blev visst vinter igen, men samtidigt så har de senaste dagarnas solsken och takdropp gett mig hopp om att det kommer en vår även i år, så nu har faktiskt mina promenad-ballerinor fått komma fram från vinterförvaringen för att vara lite närmare till hans för den dag de faktiskt går att använda!

Förr eller senare så ska det väl bli vår på riktigt även nu i år! 


Stickat: The tiny Yellow Dragon shawl

En solig dag hemma, själv förkyld och med småförkylda barn.
 
Vad kan då passa bättre än att passa på att fästa trådarna och fota den färdigblockade sjalen "The tiny Yellow Dragon shawl"?!
 
Sjalen är en mini-variant av den stora "The Yellow dragon shawl", komplett med "draksvanstaggar" och instickade glaspäror.
 
Garn: Kampes tvåtrådiga ullgarn som är ljusgult i grunden och sen piffat med lite cherry-kool aid (som antagligen kommer att blekas bort lite av solljuset)
Stickor: 5,5mm
Övrig: De pärlor som fanns kvar efter den stora draksjalen
 
Den väger knappt 50g inkl. pärlorna, så den är verkligen liten för att vara sjal, men i och med det också alldeles lagom för Lillskrotet!
 
 
Ok. en hemstickad ullsjal, men (enkel)spetsstickning och instickade glaspärlor är väl kanske inte det man tänker på först när man tänker halsduk till förskolebarn, men ja, så kan det bli när en har en stickande mamma!
 
Lillskrotet tycker dock att den är lite sticksig att ha direkt mot haka/hals/nacke, men över axlarna var den poppis, och runt halsen, fast utanpå jackan också!
 
 
 
 
 

Garnvinst och ett försök att återfå känslan av vår

Hade turen att vinna i Garnstugans utlottning där vinsten var två nystan Sisu från Sandnes garn o valfri färg! 

Tjoho! 

Valet föll på två gula nystan, en färg som  jag sällan sett på just sockgarn men som är glad och uppiggande (och lillskrotets favoritfärg) och en färg som för mig verkligen representerar vår och solsken!

Appropå våren så tycks den ha sprungit ich gömt sig. Från värmen och solskenet som var i helgen, när vi eldade ris och ställde undan skidor och snowracers, till minusgrader och massor av snö... vilket i och för sig är ett mer normalt mars-väder, men ändå. Lite inklippt ris från björk och svartvinbär hoppas jag kan väga upp lite och bidra till lite vårstädning här, mitt bland snödrivorna!


Prickigt

Nog för att jag kan tycka att prickigt är snyggt, men när de kommer i form av kliande vattkoppor så klara vi oss gärna fint utan dem. 

Om vi hade kunnat välja alltså...

Smyckad med tanke om säkerhetInför fjällresan såg farmorn i familjen till att ekipera oss allesammans med säkerhets-/räddningsarmband. Pappan utbrast hurtigt att det ju skulle vara jättebra för mig när (notera när inte om) jag skulle hamna i en snödriva bredvid pisten... Tack för den va!?

Nåväl, armbanden är riktigt schysta! Tänk klassisk makrame fast med nylonlinor, och spännena har inbyggda visselpipor. Tanken är att man vid behov kan pillar upp armbandet och då ha en rejäl lina till hands, för att snöra sig en ripa (eller iaf försöka) eller kanske bara som reservskosnöre. Pappans armband (det tvåfärgade) består av två lite kortare remmar medans mitt helsvarta är knutet av en enda lång lina (så allt ev. infångade med lasso ligger alltså på mig...)

Tydligen går det att knyta ännu mer avancerade armband också, ex. med fiskelinor inknutna, inkl. krok och sänke och allt vad man mer kan behöva! Coolt tycker jag! Vem behöver en väska när en kan ha allt en behöver i ett armband liksom?!

"Ljusarrangemang 22:-" eller "Länge leve loppisfynden!"Även om det nu blir ljusare om morgonen bra mycket tidigare än för bara ett par veckor sedan är det fortfarande fint med lite tända ljus på frukostbordet.

Standard nu senaste månaderna, efter att adventsljusstaken fått flytta tillbaka ned i lådan med julsaker igen har varit blockljus på udda små kaffefat. Små fat med söta små blommor på och spår av en guldrand där på kanten. Loppisfyndade för en krona per fat, och sen en tia per ljus på det. Det ger ett mycket prisvärt ljusarangemang helt i min smak!


Se upp i backen!


Årets sportlovsstickning!


Hej sportlov!

I brist på passande pågående stickningar fick det bli att lägga upp en ny lagom till lovet! 

Valet föll på "Birch leaf shawl" (aka bottom-up) som finns som gratismönster på Ravely. Jag stickar den på stickar på 4mm stickor i ett härligt björklövsgröna Geilsk Tynd uld som jag fick för bra länge sedan i ett garn/te/choklad-byte och som sedan dess väntat på det rätta projektet. Och ja, det känns också på det hela taget som ett alldeles utmärkt sportlovsprojekt!

- Mycket repetitivt mönster (=bra för stickning i bilen och under trötta kvällar efter en dag med massor av skidåkning)

- Snygg och lagomt skir spets (=perfekt till våren och sommaren som är i antågande)

- Lövmönstret passar finfint till det björklövsgröna garnet (=inget nyköp)

- Ett nystan och en kort rundsticka är vad som behövs för den här veckan (=passar det slimmade packutrymmet perfekt!)

RSS 2.0