#hønsestrik

Jag kände att jag behövde öva mig i mönsterstickning och vad ger väl tillfälle till övning i såväl att skapa som att sticka olika mönster och att kombinera färger än just Hønsestrik?! 

Färg, färg, färg! 


Att få färdigt ärmarna gick fortare än förväntat faktiskt! Fördelen med Hønsestrik är ju att du lätt kommer in i "bara en mönsterrad till!?!" känslan... 😉 

...Men sen tog det stopp!

Att börja med kroppen krävde nämligen tankeverksamhet igen... Lägga upp massor av maskor, räkna, komma ihåg att sticka knapphål, sätta över maskor till framtida knappslå, lägga upp klippmaskor, räkna på hur jag ska tänka kring mönsterdiagram nu... Osv!

Bevisligen så behövdes en långhelg för att jag skulle orka ta mig för detta, men nu är jag igång igen med den roliga delen - själva mönsterstickandet!


Nagellacksmarmorerade ägg

Har för första året vågat mig på att ha ett ris enbart pyntat med urblåsta ägg! 


Lista riskabelt kanske med tanke på att det står i ett hem med både barn och katter - men jag tänker, vad är det värsta som kan hända?

Att de spricker?
Alltså samma sak som ändå skulle ha hänt om jag inte valt att blåsa ur dem när jag skulle laga pannkaka? 
Att jag skulle vara tvungen att pyssla ny ägg? (ja, vi vet ju alla hur jobbigt jag tycker att det är att pyssla... 😉) 

Helt enkelt - glädjen och nöjet med äkta äggskal överväger helt klart riskerna! 

Några ägg har jag färgat med gurkmeja (tips från coachen - färga dem INNAN du blåser ur dem. Urblåsta ägg flyter nämligen väääääldigt bra och är därför väääääldigt svåra att få ner i färgbadet...) men de allra flesta har jag marmorerat med hjälp av nagellack. 


Har tyvärr inga toppentips om hur du bäst går till väga, mer än då att du droppar nagellack i vatten som du sedan doppar äggen i. För mig känns det fortfarande väldigt slumpmässigt om det blir lyckat eller ej! 


RSS 2.0