Stickat: Sneakerssockor med istickad häl

 
Ännu ett par sneakerssockor har sett dagens ljus!
 
Denna gång har jag utgått från ett grundmönster ur boken Sticka småvarmt av Johanna Wallin och passade på att utnyttja det faktum att det så lätt och effektfullt går att byta garn när man stickar sockor med istickad häl!
 
Stickade genomgående av Drops Fabel på stickor 2,5mm.
 
Det regnbågsfärgade garnet har nummer 820 och tyvärr verkar det vara lite skiftande i färgen, i dubbel bemärkelse. Så här, när tvinningen gjort garnet regnbågsskiftande är det verkligen jättefint, men i de nystan där färgerna tvinnats lite hipp som happ, huller om buller blir det lite clown-kräks-vaning tyvärr.
 
Jag gillade detta med de istickade hälarna. Snyggt och relativt enkla att sticka. Några justeringar kommer det nog att bli till nästa par, så som att jag nog vill ha aningens lite högre skaft/kant, och så vore det trevligt med hälar som var lite djupar. Tur att det finns mer sockgarn där i garnlådorna...

En paus längs vägen

 

Vi stannade till för en spontan fotopaus på vägen hem idag, jag och storasyster. Ån låg spegelblank och alla de guldgulalöven sprakade i eftermiddagsljuset. För vackert för att bara låta passera helt enkelt!

 

...och med det önskar jag er alla en vacker fredag och en härlig helg!

 


Bäst begagnat

Lillskrotets nygamla kängor - ett loppisfynd

 

Att jag gillar att handla begagnat är ingen nyhet för de som känner mig, men när jag och storasyster satt i bilen på väg till helgens klädbytardag och pratade om detta att handla begagnat fick jag ett tillfälle att precisera mer exakt VAD som jag tycker är så bra med det - och jag kom fram till att kärnan i det hela är hållbarhet.

 

Ärva, ge bort, loppis, secondhand, byten, låna av varandra - vilket som.

 

Alla står de för hållbarhet för mig.

 

Det gör att vi bättre tar vara på de resurser vi har och det gör även vår privatekonomi mer hållbar i längden. Att handla vissa saker begagnat, att ärva och ärva vidare istället för att promt köpa allt sprillans nytt ger helt klart pengar över till att lägga på det vi faktiskt VILL lägga pengar på. Samtidigt så får saker och ting komma till användning och glädje inte bara en gång utan upprepade gånger. Mer nytta och glädje per pryl helt enkelt!

 

...sen har ju storasyster vid det här laget insett att det även finns andra fördelar med att vi handlar en del begagnat. Så som att man då kan man få saker man inte annars skulle få. Saker som ankelboots i fejkskinn, som visserligen klickar och klackar härligt när man går med dem och som gör sig utmärkt som discoskor men som bara skulle klara en kvart ute i skogen och som i alla fall den här mamman aldrig skulle betala flera hundra för. De där hundralapparna lägger jag mycket hellre på bra och hållbara skor. Men för en tjuga, då är det ok med lite klickande klackar och fejkskinn.


En kopp mindre i skåpet

 

 

Lillskrotet diskar aka Det brutala sättet att rensa i röran...

 

Sånt som händer, inte mycket att göra åt.

Lite synd bara att det oftast är favoriterna som får stryka med, men samtidigt inte så konstigt då de ju är de som används mest.


Höstdagjämning

 
 
Alla sprakande höstlös till trots kan jag inte låta bli att bli lite melankolisk nu när sommaren som aldrig riktigt kom igång officielt nått sitt slutdatum.

Ny vardag - nya haklappar

 

 

Jag har tagit klivet in i 8-17, måndag till fredag -livet och lillskrotet och pappan huserar numer här hemma under dagarna. Mycket trevligt på många sätt, men det ger helt klart mindre tid till pysslande...

 

Helgen gav i alla fall möjlighet till lite efterlängtad tid vid symskinen och resultatet blev (bland annat) två välbehövliga haklappar till lillskrotet. Samma modell som vanligt, med en ficka som står ut lite av sig själv. Sydda av en vaxduk från Åhlens som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på just nu och kantade med snedslå.


En lysande ide?

 

Bilderna må vara rätt kassa (blir lätt så när det är mörkt och man ska fota något som hänger uppe i taket...) men den gör sig riktigt bra i verkligheten - syrénkvisten med ljusslingan som har fått ta plats i vardagsrumstaket i min strävan att trotsa mörkret.

 

Grymt cool blev betyget av lillebror - det är inte fy skam det!


Nyhetens behag

 

Hej höst - nu är vi redo med vantarna på!


Helgen i tre ord + några bilder

Tårta
Svartvinbär
"Vanpiiis"

 

 

 


Två utlottningar av broderiböcker

Ok, jag är kanske ute i senaste laget för att tipsa om de här utlottningarna, men ännu är det inte för sent!

 

Med nål och tråd lottar ut boken "Brodera på ylle!" (dragning nu ikväll) och Karin Holmberg lottar ut påsar + ett ex av sin nya bok "Små och stora broderier" (dragning i morgon tror jag?)

 

...och sen ska jag kanske, inpsirerad av ett inslag i programmet Plus på SVT 1 där de tog upp detta med smygreklam i bloggar, erkänna att inte enbart tipsar om tävlingarna för att detta är bloggar jag läser regelbundet och som jag tycker är bra och intressanta utan jag hoppas självklart också på att få öka mina vinstchanser lite genom att bloggtipsa så här!

 

Jupp sörru, ärligheten framför allt...


Dagens tips: Stickmapp

Att packa en strumpstickning med tunna små trästickor liggandes i en stickpåse i en väska tillsammans med skolböcker, skrivblock, matlåda, vattenflaska och allt annat som ska med under en skoldag är ju som att be om att komma hem med trasiga stickor!

 

Lösningen fick bli en stickmapp!

 

I mitt fall en mapp i A5 storlek i kraftig karton, rätt lik den som brukar vara i pärmar. Stadig nog för att skydda stickorna och rymlig nog för att rymma nystanet och en påbörjad strumpa.

 

(Och tack för skolpepp och tumhållningar - so far, so good!)


Hur ska detta gå?!

I morgon börjar mamman skola igen och pappan tar över föräldraledigheten.

Att lillskrotet kommer att ha det finfint hemma med pappan det tvivlar jag inte en sekund på - men en ensam mamma på stora skolan, utan en liten skrutt ständigt vid sin sida? Hur ska det gå?

Hur ska det egentligen gå att ersätta fjunigt bäbishårssnusande och kladdiga kramar med skolböcker, plugg och tentor? Fast det förståss, det ska samtidigt bli skönt med lunchsällskap som inte kastar mat på golvet, och att slippa fiska upp små påtade snoddar och annat smått och gott ur kaffet på fikarasten...


RSS 2.0