Stickat: En rejäl Möbius

 

Tillsist så blev den klar, min Möbiussjal.

Lagomt till att kylan börjar komma på allvar.

 

Rejält stor blev den också, precis som jag hoppats på.

 

Grundad i inspiration från Handarbetaren och hennes Möbiusar som visade att en Möbiussjal kan vara så mycket mer än de där smala små tarmarna som Drop´s modellerna lagt runt axlarna. Denna går att sträcka ut så pass att den räcker över både rygg och armar. Som en lite vriden filt.

 

Trodde att jag skrivit upp hur många maskor jag la upp, men tyvärr kan jag inte hitta några sånna noteringar någonstans, så tillsvidare får jag ange maskantalet som "MÅNGA". Stickad av Kauni på stickor 5½mm, med lite Järbo 2tr Gästrike längst ut på kanten är den i alla fall.

 

Jag var ju lite velig hur jag skulle göra med kanten.

Att jag ville att den på något sätt skulle vara markerad och accentuerad visste jag, men inte riktigt hur det skulle ske. Lösningen fick bli en randig, ribbstickad kant. I dova färger för att inte ta över för mycket och ribbningen gör att sjalen fortsätter att vara dubbelsidig utan någon synlig fram- och baksida. Får hoppas på att kunna bjuda på bättre bilder vad det lider - för den blev riktigt schyst måste jag säga! Fantastiskt skön att bara ha runt sig när man känner sig lite frusen men funkar också som en helt ok huva också vid behov!

 


Frostiga dagar

 
Efter en vecka med långa dagar är det så skönt med heeeelg!
Jag kastas ofta mellan att känna att vi är lite slappa som inte bokar upp varje helg och att känna att det är mycket hälsosamt att faktiskt ha helt "tomma" dagar vissa helger. Ni vet, sånna dagar när man varvar vardagsgöran med att göra det man känner för bara.
Där de enda måstena är att laga och äta mat.
 
Denna helgen bjöd på en vacker frostig lördag.
Ute bland syrenerna tisslades och tasslades det av fallande blad och dimman låg tät och på vattenpölarna låg det en tunn hinna av is. Vi tog en promenad, jag och lillskrotet och jag fick ta del av mitt barns glädje i att vara ute, att hitta stenar att plocka med och höra fåglar inne bland träden och spänningen i att kliva sönder den tunna isen på vattenpölarna.

Stickat: En alldeles vanlig toppluva

 

Jorå, jag stickar fortfarande. Men det blir kanske inte så många maskor varje dag. Inte heller är det så ofta det ges möjlighet till fotografering i dagsljus heller... Den här mössan har till exempel varit klar och i full användning i ett par veckor redan. Tänk så tiden bara rasar iväg!

 

Garn: Zauer ball "Frische frische" 30-40g nånting kanske?

Stickor: 2½mm strumpstickor

Mönster: Inga konstigheter egentligen, 140 maskor och sen slätstickning mössan upp och en ihoptagning som slutar med en liten knopp på toppen!

 

Så här, med den färdiga mössan i handen/på huvudet så börjar jag fundera på om jag kanske ändå skulle stickat den liiiite längre ändå för att få lite längre användnings period.Jag skulle kanske kunna  plocka upp maskor nu i efterhand och sticka nedåt, eller sticka på öronlappar? Frågan är bara om jag ids, eller om den här mössan får passa nu så länge den nu passar och att jag får sticka en ny, lite större senare?

 

 


Mmmmmonstertårta!

 
 
 
Det där med tårtdekorerande är väl visserligen inte något jag skulle kalla för hobby eller direkt intresse, men det är ju rätt skoj att gå loss och pynta på ändå de gånger det vankas tårta här hemma...

Helgens snabbpyssel: Fejk-ketchup

 

Såg det här pysseltipset på Philofix (svt's barnkanalen för er som inte redan hittat detta härliga program) och kände att jag bara måste testa jag med och vet ni vad? Det funkar bättre än jag trodde att det skulle!

Tänk så roligt man kan ha med en tom ketchupflaska, en bit tjockt rött garn och en avbruten tändsticka! Blir ju toppen att bjuda våra kalasgäster på som tillbehör till deras korv med bröd nu i helgen...


Min inre dialog


Ett värmande hjärta

 

Ett vämande hjärta fyllt med kärlek och grötris fick det bli till "välkommen till världen-present" till vår (ganska så) nyfödda grannbäbis. Med avtagbart överdrag som knäpps med små guldiga plastknappar!

 

...och åter igen, jag är så glad för min knapptång!

 

Det blir alltid så fint och bra!

 


Den praktiska kjolen

 

Tycker att det är lika roligt, och samtidigt lika faschinerande när jag hittar plagg på second hand/loppis som bara känns helt klockrena. Allra helst när det gäller plagg som tidigare ägare gjort justeringar i för att de skulle passa bättre. Så som min senaste loppisfyndade kjol som nog uppfyller alla mina önskemål hos en vardagskjol.

 

Den är sydd i ett tåligt tyg och sitter tight och fint i midjan men har samtidigt bra vidd i kjolen och, icke att förglömma - den har fickor!

 

Vad mer kan man egentligen önska av en vardagskjol?

 

Enda nackdelen med detta fynd skulle väl vara att min motivation att försöka hitta det ideala mönstret för att sy egna, praktiska vardagskjolar sjönk till nya bottennoteringar...


RSS 2.0