Hexagonkudden är min!
I början av året så ordnades en auktion där intäkterna gick till Teskedsordern, och där ibland auktionerades bland annat Elin Jantzes "Hexagonkudde". Som jag så klart la ett bud på. Jag menar, kombinationen av en skitsnygg kudde som Elin broderat och välgörande ändamål  - vad annat fanns det att göra!? Budgivningen drog dock snabbt iväg långt över min budget och sen tänkte jag inte mer på det, förrän jag fick ett mail nu i sommar där jag tillfrågades om jag fortfarande var intresserad av kudden? På något sätt som jag inte känner till hade alltså mitt bud blivit det vinnande så numer bor kudden här hemma hos oss! Tjoho för det!
 
 
...och ja. Mitt utgångsbud känns ju verkligen som ett skambud för den kudden, så jag siktar på att komplettera betalningen lite längre fram i höst när inkomsterna börjat komma ikapp utgifterna igen!

Allt blir finare med lite broderiJapp, så är det!

Ett enkelt broderi kan piffa till det mesta och ge även det enklaste kortet "det där lilla extra". Sen är ju papper verkligen jätteroligt att brodera på också! Framförallt när en inte behöver tänka på baksidan, att fästa trådar osv. Det enda man måste tänka på eg är att göra hålen i förväg. Eller ja, ett måste är det kanske inte men jag tycker i alla fall att det blir betydligt enklare att sy då.

När jag ska brodera korsstygn brukar jag rita upp dem på rutat papper och sedan sticka hålen med en vanlig knappnål - och sen är det bara ett sätta igång och sy!
05.48 en ledig sommarlovsfredag

 
 
     "TITTA mamma, det kommer LJUS där!
     Det betydej solen har gått opp.
     Det betydej de e MOJON.
     Då vi måste kliva UPP!"
 
Nåja, jag kan ju trösta mig med att det kunde varit ännu tidigare, och vara glad att barnet i fråga ännu inte vet att solen egentligen gått upp för ett par timmar sedan...
 
 +32,8 grader i skugganSol och +32,8 grader i skuggan, det tog vi som ett tecken på att vi skulle göra så lite som möjligt idag. Och ja, vissa tog det på större allvar än andra, vilket innebar att barnen till och med tackade nej till att åka till stranden (?!)

Nåväl, i morgon är en ny (varm) dag - och även om jag vet att värmen ställer till det en hel del så passar jag på att njuta av att inte frysa. Ja, jag är inte ens i närheten av att känna mig minsta lilla frusen!


...och så ska jag se till att få min tröja helt färdig och klar så att jag är rustad även för kyligare tider, för de kommer de också, det kan jag lova!

Mitt eget lilla "knit kit"Häpp!
 
Inspirerad av The Knit Kit har jag plockat ihop mitt eget lilla stick kit!
 
Det där med att ta med sig de tillbehör och extraprylar som behövs till stickningen tycker jag nämligen är lite av ett kapitel för sig. Mer än en gång har jag vimsat runt precis innan jag ska iväg och försökt leta fram allt vad det nu är jag behöver, och resultatet brukar vara att jag antingen inte hittar de saker jag letade efter, att jag får jag med mig på tok för mycket saker och gärna då sen också att det dräller runt i väskan så att jag ändå inte hittar det jag behöver när jag behöver det, även om jag då faktiskt lyckats packa ned det... *suck*
 
Men nu så! Revansch!
 
Efter att först ha snavat över The Knit Kit på lite olika stick-bloggar, och sen dessutom fått kika på en live på ett stickcafé (där den lovordades för att vara så smidig att bara plocka med sig och veta att allt som kan behövas är med) kände jag att jag också måste fixa ett eget "to-go" kit med det viktigaste!
 
Mitt innehåll så här långt;
 
- måttband
- ullnål
- stoppar till mina knit pro kablar
- några markörer
- några säkerhetsnålar
- en av mina mini-fickknivar
 
...som allt som allt ryms i en lite rund plåtask  i storlek som en snusdosam, vilken dels är lätt att hitta rätt på i stickpåsens eller väskans djup men även går att lätt stoppa med sig i fickan när du ska iväg på stickcafé!
 
Allt samlat.
Allt med.
 
Funderar lite på om jag borde utöka det lite? Men jag vet inte riktigt med vad? Eller ev. om jag drar ned på markörer och satsar fullt ut på säkerhetsnålar? Trots allt går det ju att ha till det mesta, från att fånga upp tappade maskor till att använda som markörer eller som "nyckel" för att kunna skruva åt knit pro-tipparna riktigt bra.
 
Och nu blir jag ju nyfiken - vad skulle du packa ihop i DITT stick-kit?
Vad tycker just DU är det viktigaste att ha med?
 
 För varmt och för soligt - är det möjligt?


Alltså, det är ju inte ofta det är FÖR VARMT och FÖR SOLIGT för att göra saker här i de trakter där vi bor, men det har det faktiskt varit här de senaste dagarna! På grund av alla täta och välbehövliga vätske- och skuggpauser så hann vi bara skruva hälften av altantrallen, men vi hade överseende med detta och tillät oss inviga både altanen och utemöblerna i alla fall, så som planerat, även om en del brädor satt lite löst!

Ty varma, soliga sommarkvällar är sällsynta här och bör därför tas tillvara på bästa möjliga sätt, och då med fördel genom grillmiddag i goda vänners lag!


Om jag bara orkade skulle jag vara vaken dygnet runt
Älskar den här tiden på året!

Det är ljust, det är varmt och det doftar ljuvligt!

...och hade jag bara orkat så hade jag varit vaken dygnet runt!

Lätt!

På dagens stickschemaPå dagens stickschema har omstickning av ärm(ar) stått på schemat. Det visade sig att jag varit lite feg med minskningarna första gången så det var bara att repa upp och sticka om...

(Har lärt mig den hårda vägen att det är bättre att sticka om direkt än att låta de vara och hoppas på att det går till sig av sig själv... Hittills har det aldrig funkat)

Det där med att lägga mitt rulliga, krulliga nystan i en bunke/skål visade sig vara en riktigt hit! Supersmidigt med ett nystan som håller sig där de ska!

Nörderiet når nya höjder...Japp, jag har gått in på de tyngre grejerna nu...
 
Jag började ju lite lugnt förra sommaren med att lyssna ikapp på Stick With Us Podcast och Stickpodden. Sen nån gång i våras upptäckte jag The Knitmore Girls Podcast (och här finns MASSOR av gamla avsnitt att lyssna ikapp på om en vill!). Nu i sommar har jag även börjat lyssna på Bara 1 till, Rätt avigt och Skapligt kreativt, och härom veckan tog jag alltså steget och började kolla på video-stick-pod. Närmare bestämt Geeky Girls Knit. Och ja, det är ungefär så nördigt som det låter...
 
Så, har ni några fler pod-tips till mig?
Stickrelaterade eller icke-stickrelaterade?

Med lite fleece och fantasi...Med lite fleece, en skopa tålamod och en rejäl näve fantasi kan även den tråkigaste (ärvda, urtvättade) luvtröjan bli en fantastisk kreation!

Storasyster har fastnat för den nisch av stilen Kawaii där det ska vara gulligt men samtidigt lite tufft, med seriefigurer på kläderna, glada färger, gulliga muffins som smycken och sen då - luvtröjor som ser ut som enhörningarna, katter, gulliga monster, nallar osv...


...och efter lite skissande, planerande, inköp av lämpligt fleecetyg, tillklippning och sömnad var den klar - monsterkoftan!

Hjärtat ha storasyster sytt dit på maskin, tassarna och klorna på fickorna sydde hon på för hand, och taggarna och svansen fick jag faktiskt äran att ansvara för.

Ett roligt projekt, och det viktigaste av allt - storasyster är supernöjd med sin "nya" kofta och har i princip bott i den sedan den blev klar!


Hepp!


RSS 2.0