Bästa stickorna?

 
Avmaskat så har de tävling där de lottar ut tre olika set med utbytbara stickor där "tävlingsbidraget" är att blogga om sina favoritstickor. Jättelätt, eller hur? Eller också helt otroligt svårt!?! Helt ärligt så kan jag nog inte säga en enda favorit när det kommer till stickor. Det beror ju så otroligt mycket på vad jag stickar, var jag är när jag stickar och sist men inte minst - vilket garn jag stickar med!
Jag menar, favoritstickorna för sockstickningen som transporteras runt och ska samsa i en väska tillsammans med hårda böcker, vattenflaskor och matlådor är ju några helt andra än favoritstickorna för vantstickningen hemma vid köksbordet, eller slappar-sjal-stickningen där i soffan framför en bra film. Men ok, vissa likheter finns det väl ändå... jag gillar vassa stickor framför trubbiga. Och rundstickor framför jumperstickor. Men sen varierar det friskt!
 
Stickorna på bilden är ex. rosenträ från Lantern moon. En mycket trevlig bekantskap så här för köksbordsstickningen och dessutom en souvernir från London, men aldrig att jag skulle våga packa med dem i ryggsäcken! För ömtåliga och för många. Nä, ska det vara en ryggsäcksstickning så är det Addi Sock Rockets eller Hiya Hiya Sharp som får följa med! Vassa rundstickor med metallspetsar och smidiga kablar!
 
Skulle jag dock välja min favorit om vi ska väga in den rent emotionella aspekten av stickor/stickning och favoriter så är dock valet givet - det är min första Knit Pro Symfonie Wood rundsticka! Den där som jag misshandlat brutalt genom åren och som blivit både limmad och slipad på men som trots alla öden och äventyr fortfarande är jättehärlig att sticka med! Och jag tror nog att jag skulle komma rätt långt på en lång 5,5mm rundsticka trots allt? Jag menar, Lovikkavantar på magic loop? Sjalar? En redig kofta? Snabbstickat blir det ju också på tjocka stickor!

KonsuMERA, konsuMINDRE



I går var det "black friday", en dag där fokus  ligger på ökad shopping och i dag var det "en köpfri dag". Inte helt osökt att börja tänka på konsumtion under dagar som dessa...

Frågan är då hur en bäst ska konsumera, eller ja, inte inte konsumera? Ska vi mäta konsumtionen i pengar, prylar eller resurser? Ska fokus ligga på att få ut mesta möjliga av de kronor vi spenderar, eller spendera så lite som möjligt? Minimalism med så få prylar som möjligt? Helt släppa fokus på tillverkare och varumärken,  eller kanske fokusera mer på det? Ekologiskt hållbart? Socialt hållbart? Ekonomiskt hållbart? 

Bilden ovan är från i höstas, och sammanfattar min klädkonsumtion de senaste åren rätt bra. Ärvd kofta, tröja från secondhand och ett par omsydda secondhand-jeans och till det ett par nytillverkade och förhållandevis svindyra kängor, men som å andra sidan är tillverkade i Sverige, är av god kvalitet och beräknas hålla i många år. En mix helt enkelt, som jag hoppas kan vara hållbar både för ekonomi, miljö och samhälle. 

Stickat: Ugglor till storasyster

 
Nu är även Storasyster ekiperad i värmande ugglor, för se minsann, hennes OWLS är KLAR! Hon fick helt enkelt prova min OWLS, och utifrån hur den tröjan passade (och inte passade) så kom vi fram till att storlek 3 enligt mönstret skulle passa henne bra utifrån det garn och de stickor jag skulle sticka med. Storleken blev väl i slutänden en långsmal 158cl sissådär.
 
Önskemålet var en lång och rätt slimmad tröja med hellånga ärmar.
Resultatet blev en lång och rätt slimmad tröja med hellånga ärmar.
 
Jag är supernöjd.
Storasyster är supernöjd.
 
Win, win!
 
Mönster: OWLS av Kate Davies
Garn: Drops Nepal, lite drygt 8 nystan
Stickor: 6mm
 
Älskar verkligen det här mönstret! Det blir ju så fint med alla ugglorna!
De förändringar jag gjort i mönstret, förrutom det uppenbara att jag stickat kroppen bra mycket längre än angivet, är att jag hoppat över minskningarna och ökningarna som ska göras i ryggen för att forma midjan. Detta för att få en rakare barntröja, snarare än en formad damtröja. Det enda frågetecknet är väl när de där knapparna till ögon kommer på. OM de kommer på innan tröjan är urvuxen alltså...
 
 

Jag stickar alltså finns jag

Feministvantar in the making...
 
Det finns tider när det bloggas mer än det stickas och skapas.
Åsså finns det tider när det stickas och skapas mer än det bloggas.
 
Och det är nog där jag är just nu.
När skaparlustan kommer ut i stickorna istället för i text och bild.

Ugglor på G!


Älskar lediga dagar hemmavid som får startas med kaffe och stickning hemma vid köksbordet!

Storasysters OWLS har levt ett tämligen undanskymt liv här på bloggen, men den börjar ta sig riktigt bra! Bara lite mer ugglor och en halsringning kvar! 

RSS 2.0