Driving home from christmas...
...eller i alla fall från mellandagsfirandet!

Fina dagar detta. Lediga. Nära och kära. Massor av gott att äta. Lite pyssel.
Och snart är det nytt år också! 

Efter-klappöppnings-pyssel
Inspirerad av Tyg och otygs Ida hade jag    också tänkt pyssla mig en julkrans med extra allt nu inför jul. Ja, jag var så långt in i planerna att jag köpt på mig glammiga plastkulor från loppis och reserverat en kransstomme till ändamålet... men sen så tröt tiden och sen så tycktes vi visst drullat bort vår limpistol, så det blev inget av de där kransplanerna under advent tyvärr...

Istället fick det bli en efter-klappöppnings-krans! Pyntad med de kulor som gick att fästa utan lim, och alla härligt glammiga och krulliga band och rosetter som prytt paketen under granen! 

Vi får väl se hur länge den håller sig, men de där rosetterna fick ju ett något förlängt liv - och själv tar jag nya tag inför att pyssla en "extra-allt"-krans till påsk istället. Börjar jag leta den där limpistolen nu så bör jag ju hitta den innan påsk i alla fall...

God jul till er alla!Tänk, dan före julafton! 
Hur gick det till?!

Här tog vi sovmorgon, lediga som vi är idag och sitter nu och äter en sen frukost och lyssnar på rimstuga. Snart väntar nya tag med det sista julstöket och klappysslandet, men innan dess vill jag passa på att önska dig som kikar in här en riktigt god jul!

Nya favoritljusstaken!Lagom till tredje advent hittade jag en liten gjutjärnsljusstake på loppis, en ljusstake som blivit något av en ny favorit! (egentligen var jag där för att titta efter julklappspussel till lillskrotet, men mer om det senare...)

Precis som vår adventsljusstake uppfyller den mina kriterier för en BRA ljusstake - stabil, brandsäker och snygg i sig själv, utan pynt!


...och sen så tror jag i och för sig att den kan göra sig väldigt bra MED pynt också. Kanske lite hasselnötter där i skålen? Eller polkagrisar? Eller kanske fina spelkulor? I alla fall det sistnämnda blir ju brandsäkert och bra det med!


En dag när vi var två vid symaskinenVi var hemma själva en dag - lillskrotet och jag så jag passade  på att ta fram symaskinen för lite bruks-sömnad. Lillskrotet gillar att sitta med vid symaskinen och bruks-sömnad blir alltid roligare med sällskap!

Projektet som stod på schemat för dagen var fler tygbinor/trosskydd, och som vanligt var det till viss återbrukat material. Till exempel så har några misslyckade försök till hemsydda pocketblöjor som aldrig kunnat användas nu inlett ett nytt liv som bindor!

Förstår inte varför det tagit mig sån tid?! Det går ju så snabbt och lätt när jag väl tar itu med det - bara jag kommer över steget att ta fram materialet och symaskinen!
Mörkret och den stora trötthetenNu börjar mörkret kännas av.
Mörkret, kylan och den långa hösten.
 
Inte så att jag är så där superdupertrött på kvällar och mornar som jag varit vissa år (ni vet, stadiet när det varje morgon är en kamp för att alls få upp huvudet från kudden...) men däremot så är det väldigt tydligt att marginalerna är väldigt små nu. Det krävs bara lite, lite extra för att det ska bli för mycket.
 
Och när det blivit lite för mycket, då blir det också tydligt hur små möjligheterna till återhämtning är just nu, mitt i mörkret.
 
Tack och lov att det snart, mycket snart, blir ljusare igen!
 

Tips: Fira med Hedvig!

 
Vet inte om det är så mycket att tillägga - klicka in dig till hedvighandarbetar.blogspot.com och var med och fira du med!

Hej advent!


Hej advent, välkommen!

Tänk ändå så välbehövlig advent är! Lite extra ljus, mys här i vintermörkret, och så ger det oss, icke att förglömma, en ursäkt att baka och fika lite extra gott!

Provade förresten att baka lussebullar med rumsvarmt ingredienser i år. Gav finfina bullar och jag slapp riskera att ännu en gång döda jästen (har hänt några gånger...) så sånna bullar blir det fler gånger! Enda frågetecknet skulle väl vara att lillskrotet kommenterade både degen och de utvakade bullarna som låg på jäsning med "Bajs?!"...


RSS 2.0