Den som blir glad av lite......har mycket att glädjas åt!

Ett av dagens glädjeämnen för mig var att jag vid närmare granskning av bibliotekskvittot insåg att jag får ha boken ända in i januari, och inte bara till nästa vecka som jag hade fått för mig först!

Inte så illa va?!

Och snart är det helg också, och första advent, och jag önskar oss en luuugn helg. Gärna med både el, värme, vatten och hälsan i behåll! 

Man vet aldrig vad som väntar!Ja ni, man vet aldrig vad man har att vänta! 

En helg som på planeringsstadiet såg ut att innehålla födelsedagsfirande, mys och lite pyssel visade sig fyllas av tolv timmar utan ström, vilket så här på landet innebar tolv timmar i mörker, utan rinnande vatten eller fungerande värme. Som tur var så hann tårtan bakas innan och pepparkakorna efter strömavbrottet, och bygga pussel går ju riktigt bra även i ljuset från stearinljus. Värre var det dock med planen att sy på symaskin, så nu tar jag sikte på nästa helg! En helg där vi förhoppningsvis kommer att ha strömförsörjning hela helgen igenom!

Födelsedagsfirande och rosor av kaffefilterFarmor/svärmor kom på besök för att fira storasysters födelsedag, och med sig hade hon, förrutom en färdig ros till storasyster, både kaffefilter, floristtejp och beskrivning - och det är klart att vi nappade på att prova på ett nytt pyssel!
 
Alltså, jag skulle nog inte identifiera mig som "en sån som gärna pysslar ihop låtsasblomor" (vad nu det är för typ?) men jag måste erkänna att jag tycker att detta att göra rosor av kaffefilter är jätteroligt!
 
Snabbt och enkelt och materialet är minst sagt prisvärt!
Den beskrivning vi följde hittar du HÄR, inkl. mallar och allt!
 
Dels så provade jag att måla rosorna enligt beskrivningen. Sen provade jag även att färga in (och torka, så klart) kaffefiltren innan jag klippte ut blombladen + lite dekorationsmålning när de var monterade. Jag tycker att det sistnämnda funkade riktigt bra när man vill få till lite mörkare rosor, för lika lätt (och roligt!) som det är att få till snygga, pastelliga rosor när man målar dem när de är färdiga - lika meckigt är det att få till en mörk och heltäckande färg när alla blad redan sitter ihoptejpade!
 
Förrutom att de blir väldigt fina så har dessa pappersrosor också en härlig lätthet i sig. En lätthet som plastblommor sällan uppnår, men som påminner mycket om riktiga blommor!
 
Testa du med! Det är skoj värre detta!
 
 

När tärningen får bestämmaTam ta da!

Jag tog tärningarna till hjälp, och vinnarna i utlottningen är kommentar ett och tre, alltså Erica och Med nål och tråd! 

Grattis till er!

Tips: utlottning med återbrukstema!

Vill bara passa på att påminna om utlottningen här lite längre ned! 

Du som vill, kom och var med! 

Vinnarna dras på söndag!

 Ett broderat mobilskal

 
I julas fick jag ett sånt där "brodera ditt eget mobilskal"-kit i julklapp.
Fast den mobil jag hade då passade inte. Och även om jag var sugen att sätta igång redan då blev jag lite osäker på att den i min närhet som faktiskt hade en sån mobil faktiskt skulle använda ett broderat skal, och då tappade jag suget och så det blev liksom aldrig av att jag gjorde nått med det...
 
Men nu så! Till min nya, begagnade telefon så passar det som en smäck! Och det var faktiskt riktigt skoj att brodera, min avsmak mot att brodera korsstygn till trots! (lite för mycket räknande och för lite skapande för min smak...) Så det är faktiskt mycket möjligt att det blir fler korsstygnsprojekt för min del, i alla fall och de är små, snabba och gärna egenkomponerade.
 
Fåglarna är från boken "859 Fåglar" av Britta Johansson och de övriga figurerna fick liksom komma till lite allt eftersom. Är på sätt och vis lite sugen att täcka även mellanrummen med korsstygn... men vi får se.  Tycker att det blev fint som det blev nu - och nu känns det verkligen som MIN telefon!
 
 
 

Arbete pågår...
 
 
 
 

RSS 2.0