Födelsedagsfirande och rosor av kaffefilterFarmor/svärmor kom på besök för att fira storasysters födelsedag, och med sig hade hon, förrutom en färdig ros till storasyster, både kaffefilter, floristtejp och beskrivning - och det är klart att vi nappade på att prova på ett nytt pyssel!
 
Alltså, jag skulle nog inte identifiera mig som "en sån som gärna pysslar ihop låtsasblomor" (vad nu det är för typ?) men jag måste erkänna att jag tycker att detta att göra rosor av kaffefilter är jätteroligt!
 
Snabbt och enkelt och materialet är minst sagt prisvärt!
Den beskrivning vi följde hittar du HÄR, inkl. mallar och allt!
 
Dels så provade jag att måla rosorna enligt beskrivningen. Sen provade jag även att färga in (och torka, så klart) kaffefiltren innan jag klippte ut blombladen + lite dekorationsmålning när de var monterade. Jag tycker att det sistnämnda funkade riktigt bra när man vill få till lite mörkare rosor, för lika lätt (och roligt!) som det är att få till snygga, pastelliga rosor när man målar dem när de är färdiga - lika meckigt är det att få till en mörk och heltäckande färg när alla blad redan sitter ihoptejpade!
 
Förrutom att de blir väldigt fina så har dessa pappersrosor också en härlig lätthet i sig. En lätthet som plastblommor sällan uppnår, men som påminner mycket om riktiga blommor!
 
Testa du med! Det är skoj värre detta!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken rolig grej! Och vad bra de blev!

2013-11-15 @ 21:22:09
URL: http://bubbisgarden.wordpress.com
Postat av: Iréne JB

Fina är de! Och grattis till storasyster.

2013-11-16 @ 08:13:12
URL: http://irenejb.blogspot.se
Postat av: solängel

Så fina!

2013-11-18 @ 10:16:28
URL: http://frihandat.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Nytt pyssel va? Såna där gjorde jag på lekis ;) Tror det var rätt poppis i början av 80-talet. Men - oavsett är de riktigt fina och går att göra enklare eller mer arbetade utifrån intresse och vana, sånt gillar jag!

2013-11-23 @ 17:44:00
URL: http://www.homeriver.se
Postat av: Heléna

Vilka fina rosor!!

2013-11-25 @ 08:54:57
URL: http://hemmahoshelena.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0