Ringblomssalva, here I come!

 
Det börjar lite oskyldigt med en enkel, hemrörd kokosdeo och innan en vet ordet av är det snart tyngre grejer som gäller... 
"It´s a slipperly slope", som en kursare kommenterade.
 
Japp, du gissade rätt Jag ska göra egen ringblomssalva!
 
Efter att ha kollat lite olika recept verkar 40ml olja till 10g bivax vara en bra tumregel när det gäller salva.
 
Efter inspiration från Sagogrynets tips på basrecept kommer det garanterat att bli fler varianter av krämer, salvor och cerat än ren ringblomssalva ihopblandade här hemma! Bivax och sheasmör är beställt och i köksfönstret står burkarna med oljor och drar sig och blir vända med jämna mellanrum. När jag ändå var i växplockartagen passade jag på att klippa in lite pepparmynt också. Jag vet inte om det fungerar att hantera myntan på samma sätt som ringblomorna, men jag tänkte att det kan vara värt en chansning! Det enda jag har att förlora är några kvistar mynta och ett par deciliter rapsolja. Det jag har att vinna är myntadoftande läppcerat att använda i vinter!
 

Jag samlar sommar, jag samlar sol

 
Jag tar de chanser som ges att samla på sol och energi dessa dagar. Att stanna upp och verkligen njuta av den sista sommarvärmen. Känna gräs och grus under mina fötter. Låta solen värma mina bara axlar och armar. Låta vinden smeka mina bara ben. Som för att hela kroppen ska minnas sommaren, solen och värmen.
 
Jag njuter av att vi får tillfällen att bjuda in fina människor och duka upp till långbord där i vår lilla stuga. Att vi får vara tillsammans och skapa minnen att plocka fram och glädjas åt igen, sen när det är mörkt och kallt.
 
Jag har förresten nått oket och flätstickningen på min Owls nu, så snart, snart är jag redo för hösten, men inte riktigt ännu... lite mer sol och sommarvärme vill jag allt ha först!

Skolstartsshopping

 
Vi passade på att skolstarts-shoppa lite när vi ändå var och handlade, jag och barnen. Lillskrotet fastnade för en mössa med katter, storasyster önskade sig ett nytt nyckelband och en penna med troll på, lillebror valde ett hänglås(?!) och själv fastnade jag för gem i form av cyklar - så nu är vi rustade och redo!
 
 
Höstterminen, here we come!

Mitt i persiljan!

 
Jag hade lite ont om tid där i våras och insåg att jag inte skulle hinna ta mig till en handelsträdgård inom rimlig tid, så jag gjorde så där som man inte ska göra. Alltså, jag köpte en kruka persilja på vanliga mataffären när vi skulle laga falafel, och efter att vi tagit vad vi behövde till smeten så delade jag på plantan och grävde ned dem i en av våra pallkragar - och JISSES vad mycket persilja vi har i år!
 
Jag har fryst in en STOR påse redan, och det är ändå lika mycket kvar, minst! Pesto på persilja står på listan över saker att göra. Men vad mer kan man göra? Mer än ännu mer falafel alltså? Tips mottages tacksammast!
 
(Och ja, larven slapp undan min persiljeplockning med livet i behåll)
 

Grattis på födelsedagen!

 
 
Grattis på födelsedagen mamma! Hoppas du får en finfin dag!
 
 
 
Önskar så att det hade varit möjligt för oss att komma och fira tillsammans med dig i år.  Jag håller tummarna för att vi får möjlighet att ta igen det nästa år istället!

Vilse i hallonriset

 
 
Vi har rätt gott om hallonris här kring där vi bor. Tyvärr har dock betoningen legat på ris och mindre på hallon... tills i år! ÄNTLIGEN finns där gott om bär!
 
Fast det är ju inga bär man plockar i brådrasket direkt, de där vildväxande hallonen. Inte när plockandet bitvis innebär att bana sig fram genom rivigt ris som når en upp till öronen!

Alltså, detta med magic loop...


Jag har länge funderat på att prova på detta med att sticka två saker samtidigt med "Magic loop"men varit alltför bekväm för att byta ut mina väl fungerande strumpstickor.
 
Men nu föll det sig så att jag visst inte hade några sumpstickor i rätt storlek när det var dags för ärmarna på min Owls. Med andra ord, ett lämpligt projekt för att ge "Magic loop" en chans!
 
...men alltså, jag blev knasig på allt detta kabeldragande! Det kändes som om 2/3 av tiden går åt till att dra kabel och att reda ut garnet när de två nystanen snurrar ihop sig, och efter bara några varv gav jag upp och stickar ärmarna var för sig istället. Nu på en lite kortare rundsticka. Med ugglorna som hägrar så snart ärmarna är klara så känns ändå att risken för SSS* är minimal.
 
Jag vet inte vad jag gjorde fel. Kanske att jag skulle haft en lite kortare, lång, rundsticka? Eller så kommer man in i allt kabeldragande efter hand?
 
 
SSS = Second Sock Syndrome, eller ja, i det här fallet Second Sleeve Syndrome

När det bara regnar och regnar...

 
 
Det bara regnar och regnar idag, och min plan om en dag ute bland bärbuskarna känner jag att jag får återuppta någon annan dag... för att väga upp allt regn, och för att lysa upp dagen lite lyxade jag till det med en snabbplockad bukett att ha på köksbordet som en påminnelse om att jo, det är faktiskt sommar fortfarande, även om det inte känns som så när man är ute!
 

Redo för en (supermegaextrem) förgylld fikastund!

 
Idag har jag gjort min syster sällskap när hon packade upp och gick igenom sin digra samling av kaffekoppar som stått undanstuvade i lådor de senaste åren.  Och vilken samling sen! Flådig som bara den!
 
När hon var sissådär tio år så loppishoppade hon nämligen kaffekoppar efter mottot "Ju guldigare desto bättre!". Om jag inte missminner mig helt så hade hon också, där som tioåring, planer på att starta kafé, och då var det så klart givet med en rejäl kaffeservis! Totalt hittade vi 32 kompletta kopp+fat där i lådorna + några assietter, mjölkkannor, sockerskålar och några udda kaffefat. Inte helt illa för en tioåring eller vad säger ni?
 
Kaféplanerna verkar vara lagda på is för nu, men vem vet? Kanske kan vi en dag få besöka kafét med de guldigaste kopparna i stan?
 
 
 
 

I <3 tygkassar!

Några av favoritkassarna
 
Jag gillar tygkassar! Ja, jag gillar nog tygkassar mer än jag gillar vanliga väskor (även om så klart väskor har sina fördelar ibland) och jag gillar variationen bland dem! Jag har helt enkelt svårt att sätta fingret på hur en perfekt kasse ska vara, just för att behovet varierar.
 
Små smidiga kassar att ha stickningen i. Lite större, tunna kassar att ha med i väskan som extra-pack-påse. Rejäla kassar som klarar tyngden vid mathandlingar och vassa hörn på tunga pärmar. Rymliga kassar att packa badhandukarna i. 
 
Ibland är det bra med korta handtag, som när det ska bäras mat hem från affären. Ibland är det bra med lite längre, så där så att man kan välja om man vill bära i handen eller kunna ta kassen över axeln istället.
 
Det enda gemensamma skulle väl vara att de gärna får vara snygga?!
 
En trogen kasse som trots nötta band hänger med ännu!
 

RSS 2.0