Julpärlandet


Hade ju sån tur att jag fick bokstavspärlor i min julstrumpa i julas, jag som varit så sugen på att göra halsband med text på!  Tänk vilket sammanträffande!?! 

Nåväl, har hunnit börja leka lite med pärlorna nu... Funderar lite på att lägga till ytterligare rader på samma halsband. Vi får se.

Och vaddå specialverktyg?
Ta det du har! 
En prima polygrip funkar det med!


Dagens snabbpyssel: strumpvantar


En tager vad en haver...

Ett par ullstrumpor. Älskade ("Ja vill ha dom jååååååsa!") välanvända och numera tyvärr både urvuxna och utslitna har fått en chans till ett vidare liv som halvvantar!


Fint med fria fingrar när det är pyssel på G!

Hemmadagar


Lite småförkylda dagar hemmavid kan vara rätt trevliga även om det är sjukdom inblandat. Ni vet så där sånna där dagar när det inte finns ork att hänga med i tempot som en dag på förskolan skulle innebära men när orken och humöret ändå är rätt bra, bara allt får ske i lagom takt.

Sånna dagar går det fint att testa sockermåleri (en del vatten + två delar socker som kokas ihop och penslas på papperet innan du målar) och gemensamma små konstprojekt! 


Så var glada julen slut...

 
 
...och dagen som Lillskrotet väntat på var äntligen kommen!
 
Det var dags att riva pepparkakshuset!
 
Och det har varit en lång väntan kan jag lova, för Lillskrotet hade till en början likställt detta pepparkaksbygge med en vanlig lunch eller middag. Först lagar/bakar man det man ska - och sen äter man det. Inget konstigt med det!
 
(Fast även om granen är utburen och pepparkakshuset uppätet så får allt adventsljusstakarna får allt stå framme en tid till! Det behövs allt lite ljus i vintermörkret även efter julhelgerna!)

Stickat: årets första FO blev en (mycket) baggy mössa


Lillebror, som var mycket nöjd med sina färgglada regnbågsstrumpor som han fick i födelsedagspresent, så när han önskade sig en mössa med mycket häng var ju garnvalet givet!

Mer regnbågs-raggi!

...och upplagd på årets första dag och klar några dagar senare så blev mössan årets första FO! 

Snabb och enkel stickning.
100g Järbo Raggi och stickor 4mm.
Formad med förkortade varv.

...och nu har storasyster också önskat sig en!Tredje julfirandet och sena julklappar

 
Det där med att plocka undan julen i förtid ligger inte för oss. Särskilt inte en jul som denna när det varken fanns tid, ork eller tillfälle för mysiga adventsfirande. Så, i helgen var det dags för julfirande nr. 3 här i huset! Denna gång med färre julklappar och ingen julmat (om inte linsgryta med garamasalakryddning är den nya julmaten?) och istället större fokus på fika och brädspel! 

...och de juliga kuddöverdragen jag tänkt hela hösten att jag skulle sy blev ÄNTLIGEN klara! Ett överdrag till oss här hemma och två till min syster+sambo i julklapp. Då de bor tillsammans i en etta så finns det inte mycket plats för pynt - men soffkuddarna finns ju framme året om så jag tänkte att det kunde vara ett enkelt och praktiskt sätt att få in lite jul i (mini)hemmet. Juliga kuddar tar ju trots allt inte mer plats än enfärgade blå, men sprider ju så mycket mer julstämning! 


RSS 2.0