Woho! Det finns en ny (svensk)stickpod på nätet!

 
 
Sticknördar! Titta titta! (eller lyssna lyssna!?)
 
Kamilla Svanlund och Sockeranna har börjat podda!
 
Hipp hurra för det - och skynda in och lyssna på http://www.bara1till.se/
 
 
Dagens visdomsord;
"Hinner en inte sticka själv kan en alltid lyssna på när andra pratar om stickning och vad de stickar"

Hipp hurra på Lillskrotets födelsedag!

3år!?
Jisses så fort tiden går!

När det kommer till presenter till tredje barnet i en familj där man redan tidigare föredragit kvalitet framför kvantitet så befinner man sig snabbt i i-landsproblemet att det faktiskt inte finns något som barnet verkligen behöver. Allt finns ju redan! Istället har vi, å Lillskrotets vägnar, ex önskat inträde till badhuset - för en dagsutflykt dit är är alltid väldigt, väldigt uppskattat!

Men ja, några paket blev det så klart. Mycket för att det ju är roligt med paket! Det där grodspelet visade sig nog vara mina bäst investerade 29,90 på länge!

Kalas med gäster och ballonger blev det så klart, och kanske det viktigaste av allt, och det enda som Lillskrotet uttryckligen önskat sig till födelsedagen; en gul tårta (färgad med gurkmeja och fylld med mango) med jordgubbar på!

Hipp hipp hurra på Lillskrotets födelseda'!

Här gäller det att hänga med i svängarna!


8:e maj


Nu, idag... varmt och soligt.

Det gäller att hänga med i svängarna här där jag bor! Det går nämligen från (typ) vinter till (typ) sommar på bara ett par veckor. Alltid lika faschinerande. Och alltid lika svårt att veta vilka kläder som behöver vara framme i hallen!

I praktiken innebär det att hallen under de här veckorna är proppfull av allt från vinteroveraller till sandaler... Det gäller att vara redo för alla eventualiteter!

En balanserad kost?Om jag varvar icke-ekologisk mjölkchoklad med ekologiska morötter - visst borde det räknas som en balanserad kost?


För er som tycker att det har varit alldeles för mycket ovidkommande vardags inlägg den senaste tiden och i ndrar var allt stickande och skapande tagit vägen kan jag lugna er med att det kommer tillbaka!

Och det snart också hoppas jag!

Har lite andra, visserligen skapande på sitt sätt, men kanske inte så estetiska måsten att jobba mig igenom först bara... 

Lite vardagslyx
Lyx är att ha ett storasyskon som kan lacka ens naglar i måååpnga färger så här på en vanlig tisdag.

Helgen när sommaren kom till byn


Det är lite mycket just nu. Med mycket som ska göras och mycket som måste hinnas färdigt på väldigt kort tid.

Men ärligt, den här soliga söndagen var alldeles för fin för att spenderas framför en dator! Istället har små frön äntligen kommit på plats i lådor och krukor, torkvindan har fått nya linor, vi har alla fått några nya fräknar på näsan och jag och lillebror fick oss en liten stickstund tillsammans.

She's alive!

 
.
 
Tjoho! Min gamla Swatch-klocka från 90-talet lever igen!
 
Och det har jag min syster att tacka för! Hon som tipsade om att hon hade hittat en sprillans ny Swatch-klocka anno 1993 (en störtcool 24-timmarsklocka!) i en butik här i närheten - och om det finns gamla klockor kvar kan det kanske även finnas extra armband kvar?!
 
För det var det min klocka har saknat.
Ett armband.
 
Orginalarmbandet som var i svart/vitt "ormskinn" med ett spänne i samma ljusrosa färg som boetten gick sönder efter några år och ersattes av ett rött armband där plasten ganska snart vittrade sönder - och efter det har den bara legat... år efter år, utan vare sig armband eller fungerande batteri.
 
Men nu så!
 
Med ett nygammalt armband som ska efterlikna någon slags reptil och ett nytt batteri har min fina klocka fått ett nytt liv!
 
Jag vet inte vad som är mest överraskande egentligen. Det faktum att jag, så här många år efter att en så quirky klocka släpptes, lyckats hitta ett armband som faktiskt passar så pass bra som detta gula reptilarmband gör - eller det faktum att klockan, efter att ha legat undan stuvat, med ett tomt batteri de senaste >10 åren startade igång så snart jag satte i ett nytt batteri, och dessutom hållit tiden sedan dess?
 
...och nej, det är kanske inte i alla situationer och sällskap som det passar sig med en plastig klocka anno 1993, med gult reptilarmband och en naken kvinna på urtavlan - men vilken tur då att jag har en superneutral klocka att alternera med de gångerna! Så får min gymnastiska kvinna komma fram och visa mig tiden när det passar sig och de gångerna ha möjlighet till fulla fokus som hon förtjänar efter alla dessa år i en låda!

 
 
 

Lite praktisk fysik så där på morgonkvistenJamen se där! De svarta rutorna var faktiskt varmare än de vita!

Se upp i spenaten!Här går det vilt till i tomatplanteringen!
Jag testar att dra upp egna plantor i år. Tyvärr är jag väl lite sent ute, men än har jag hoppet uppe om egna tomater där framåt hösten. Sorten är visst en cocktailtomat med namnet "Gardens delight"och jag hoppas det kan bli bra! Siktar på att ha dem i hinkar så att de, om det krisar, går att bära in framåt hösten.

På temat med små plastgubbar i lite ovanliga miljöer vill jag även passa på att tipsa om bloggen www.litengubbe.blogspot.se, men även om Radhusrevoltören som lägger upp sina bilder på Facebook (sök bara på Radhusrevoltören så hittar du rätt!) Skoj värre om du gillar lite ordvitsiga bilder! 

50%
50% chans... 

Det där med att ha skorna på en viss fot, det är visst en sån där värdslig sak som det inte är värt att lägga någon egentlig vikt vid. Hallå liksom! Det går ju fint att springa ändå!

Ta chansen - välj själv!Tja, exakt hur jag ska välja i valet till Europaparlamentet vet jag inte (och inte i riksdagsvalet heller för den delen) men en sak är då säker - jag ska definitivt rösta!

Att inte rösta innebär ett passivt medhåll i hur de som faktiskt röstar har röstat, och lika lite som jag överlåter till mina kollegor att bestämma min middagsmat eller mina grannar att bestämma vilka kläder jag ska ha på mig vill jag överlåta min röst när det kommer till politik till någon annan!

På stickorna: En sommartröja
För ett par veckor sedan la jag upp en ny stickning - en sommartröja i ull/bomull. Insåg nämligen en brist i min garderob där när det blev varmare. En brist på en tröja som är lite tjockare men som samtidigt går att ha med bara ett linne under!

Det, i kombination med att jag ett bra tag nu varit sugen att testa nåt sånt ull/bomull-blandgarn gjorde att detta kändes som ett passande projekt!

Garn: Rowan Belle Organic DK
Stickor: 3,5mm

Den blir verkligen supersimpel i modellen (som sagt var, det är bara mata maskor-stickning som gäller just nu) på gränsen till FÖR simpel! Några förkortade varv för att forma halsringningen och sen bara varv på varv med slätstickning... 

Vi får väl se om jag är redo för lite utmaningar igen när jag kommit längre in i projektet. I så fall kanske jag vitsar till det lite med nån detalj eller finess där på slutet?

Stickningens funktion och nyttaJag vet inte hur det är för er andra, men för mig har jag allt mer insett den mångfacetterade funktion som stickningen (virkningen/läsandet/snickrandet/valfri hobby) har.

Ibland ger den utrymme för kreativitet. Ett tillfälle att pröva nya idéer, färg-
kombinationer och tekniker.

Inland rent tidsfördriv. Något att ha för händerna under långdragna resor. Eller ren bruksstickning, när jag stickar bara för att jag behöver det färdiga alstret.

Och sen har vi den funktion som stickningen har just nu. Ren återhämtning!

Jag kom på mig själv med att vara helt likgiltig inför vilken av mina projekt jag hade i händerna (det finns några olika ja...). Det viktiga var ATT jag fick sticka. Att då den där pausen från allt som ligger för mig att göra den närmaste tiden under denna hektiska vår. En liten stund för att rensa upp och reda ut. Maska för maska, tanke för tanke.

RSS 2.0