Laga mat i våffeljärn


Rårakor och vändstekt ägg

Laga mat i våffeljärn eller "utan kök i två veckor, försmäktar vi på denna gård"

Våffeljärnet har blivit flitigt använt under dessa lite drygt vå veckor utan spis och ugn.
Det vi har provat oss igenom är;

Vanliga våfflor  - kan aldrig vara fel!
Trevliga att servera antingen med söta tillbehör så som sylt/bär/grädde eller med salta tillbehör som kallrökt eller gravad lax, lite creme fraiche eller kanske räkor/kräftstjärtar/kaviar.
Rårakor
- gott och billigt alternativ som gått hem hos både stora och små
Varmamackor
- Otroooligt goda! Pest är en ny favorit som fyllning.
(Vänd)stekt ägg
- smakar som vilket vändstekt ägg som helst och gick över förväntan att steka i våffeljärnet.


Det som blir lite tråkigt i längden, hur gott det än smakar är att de ser väldigt lika ut.
Man blir liksom lite mätt bara av utseendet.

Kanske kan det bli en ny viktminskningsdiet denna våffeljärnsdiet?
Att bara äta mat tillagad i våffeljärn?
Lite i samma stil som andra "ät hur mycket *** som du vill!" dieter.

Den förklaring jag har fått till varför dessa dieter faktiskt gör att man minskar i vikt är just att man tillsist blir så mätt på ägg/grapefrukt/ris att man inte vill äta särskilt mycket alls av det, även om man får.

(Samma sak ska visst gälla  för det omvända - att det är den stora variationen av smaker, dofter och utseende som gör att man ofta äter mer än man kanske behöver när man äter buffémat...)






Kommentarer
Postat av: Fale Artut

Jag förstår problemet. En gång åt jag våfflot med kantareller i, mycket gott.

Med vattenkokare kan man göra köpemos, inte gott men lite annat.... Och värma korv i vatten från densamma går också.

Lycka till. Vädret är ju lite bättre i alla fall!

2010-07-06 @ 22:01:13
URL: http://faleartut.blogspot.com
Postat av: My

Eeehmm... Jag har provat varma-mackor i våffeljärnet-dieten.

Jag kan meddela att den inte genererar någon som helst viktminskning alls.

Synd det, för gott var det! ;o)

2010-07-06 @ 22:01:27
Postat av: Blenda

Hej!

Ännu ett tips på röra till våfflor; Mosad avokado med hackad rödlök och lite creme fraiche, och om man har hemma, kan det vara smaskens med lite räkor överst!



Men jag håller med om det där med utseendet - det blir lite tråkigt när allt ser likadant ut (men för en som inte har just det problemet nu, är det lite roligt att läsa om...)



Det jag sett av köksrenoveringen, så ser det ut att bli kanonfint!

/Blenda

Postat av: Fale Artut

Jo. grädde, vispad, UTAN socker, med kaviar och lite lök, MMMMMMmmmmmm

2010-07-07 @ 14:12:29
URL: http://faleartut.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0