En hyllning till det analoga

 
Digital teknik har helt klart revolutionera skapande på många sätt. Både som medie att skapa i och med, med digitalt foto och digital bildredigering där vägen från idé till screentryck är kort och idéer snabbt och enkelt kan testas och koncept ändras, och som kommunikations- verktyg för att sprida sitt skapande, inspirera andra och själv låta sig inspireras.
 
Samtidigt upplever jag att den digitala tekniken har en baksida också i och med att den snabbt blir gammal. Telfoner, datorer, kameror. Livstiden känns ofta utstakad på förhand och innan man ens fått hem sin tekniska lilla pryttel så finns redan en ny, uppdaterad version ute på marknaden.
 
Mitt bland alla dessa digitala möjligheter tycker jag att det för en stund är så skönt att gå tillbaka till det analoga. Det fysiska. Att sitta på ett irl stick-café och prata och pillra med maskor och garn. Måla med färg som kletar, kladdar och doftar. Att skriva ett brev, på papper, med en penna. Packa ihop en liten present. Att frankera med frimärken med vackra motiv istället för att bara klicka på "send".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0