Stickat: En solig (och maskintvättbar) regnbåge

 
Lillskrotets regnbågssjal är stickad, blockad och klar!
 
Stickor: 5,5mm
Garn: Sockgarner av den tunnare sorten, ca 400m/100g där det gula är Sisu från Sandnes Garn och själva regnbåden är blandade rester av Drops Delight och Zauerball från Schoppel-wolle.
 
Garnvalet, med genomgående "sockgarner", kommer sig av att 1.) jag gillar barnplagg som tål att användas, och syntetförstärkt sockgarn är tåligt 2.) garnet kändes tillräckligt mjukt och mysigt för att lillskrotet ska acceptera det som halsduk (minidraken har tyvärr klassats som "sticksig"...) 3.) sjalen överlever en eventuell, oplanerad tur i tvättmaskinen utan att förvandlas till en tätt tovad liten trasa.
 
Har genomgående varvat två varv gult med två varv "regnbågsgarn", men låtit ett av de gula varven bilda en ås för att låt det gula "solskenet" sticka ut lite från regnbågen, och sen avslutat det hela med lite solstrålar längs kanten (japp, liiiite fantasi kan krävas vid tolkningen av en stickad sjal... )
 
Allt som allt väger sjalen 70g, och blev liten nog för att inte dränka en treåring alldeles, men samtidigt nog stor för att räcka som halsduk för ett lite äldre barn (se bilden nedan med storasyster som modell).
.
 
 
Brukar inte vara någon fantast av rätstickat eller avig-sidan på slätstickning, men jag tycker faktiskt att baksidan blev överraskande dekorativ!



 

Kommentarer
Postat av: med nål och tråd

Jättefin!

2014-09-11 @ 13:20:16
URL: http://www.mednalochtrad.blogspot.se
Postat av: Blenda

Så himla fin, och allra snyggast tycker jag att baksidan är! :-)

2014-09-13 @ 09:48:36
URL: http://www.blendasbetraktelser.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0