Upp som en luktärt och ned som en tulpanlökHelgen bjöd faktiskt på riktigt milt och trevligt väder och inte bara snålblåst så rabatten fick sig en behövlig höst-genomgång.

Rabatten rensades på vissnade ringblommor och luktärter. Några planor fick byta plats, rabatten kompletterades med ytterligare ett par smultronplantor som fanns på annat håll på gården och de nyköpta tulpanlökarna fick ta plats i jorden!

De där okända plantorna från i våras visade sig vara röd solhatt så de fick vackert byta plats och flytta ihop med de andra nyplanterade (och pyttesmå) solhattarna och ett gäng frösådda penséplantor i miniformat fick flytta ihop i en kruka istället för att växa lite här och var i rabatten.

Planen är att krukan får stå där den står under vintern och att vi till våren kommer att ha vackert blommande penséer... om det fungerar, och om det överhuvudtaget är ok att flytta plantor vid den här tiden på året återstår att se, men det få ha varit värt ett försök i alla fall!

Kommentarer
Postat av: Iréne JB

Även här har det varit härligt väder i helgen. Flytta plantor brukar funka så här års, och jag hoppas på att min "hoppsan det blev visst tidig oktoberbeskärning" på äppelträden funkar :) Brukar göra det under JAS i vanliga fall.

Ser fram emot blommande penséer i vår.

2010-10-04 @ 20:41:39
URL: http://www.irenejb.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0