Nässelpesto
Kampen mot nässlorna fortskrider.
Just nu för jag min strid på två fronter.
Dels hands on, brutalt - jag rycker upp dem med rötterna.
Sen mer indirekt - jag försöker få lite nytta av dem som är kvar.
Typ förvälla och frysa in eller göra pesto av dem.
Testade först ett pestorecept med mandel och västerbottensost i som var riktigt gott. Lite meckigt är det dock att skålla mandel, och storasyster som älskar västerbottensost men inte alls är särskilt förtjust i pesto tyckte att det var lite slöseri på så fin ost att mixa ihop den med nässlor... med andra ord; det var dags att experimentera lite själv och resultatet blev en mjölkfri budgetpesto i lite tjockare, bredbar konsistens. Inte helt olikt konsistensen hos jordnötssmör faktiskt.
Nässelpesto med jordnötter
1 l ganska så packade nässlor
3 dl jordnötter
1 dl olja
valfri mängd vitlök
Rensa/skölj och förväll nässlorna (pressa ut överskottsvattnet)
I matberedare med kniv; mixa vitlöken och jordnötterna.
Lägg sedan i nässlorna och till sist oljan.
Passar exempelvis fint på mackan, eller som tillbehör till pasta.
Kommentarer
Postat av: Iréne JB
Här växer nässlorna på. Just nu är de för grova för att skörda till något ätbart. Nässelvatten kan de bli. Annars ligger jag hopplöst efter med trädgården i år. Vet inte vad som hänt, men jag verkar inte få något gjort.
Lycka till i kampen!
Postat av: Deleine
Underbart gick och pratade om nässlor med Studenten för en halvtimme sen och nu läser jag om dem på din blogg.....
Postat av: Maria
Jag har ju tänkt att jag skulle göra något med nässlorna, men inte fått tummen ur. Pesto av dem var nytt för mig.
Trackback